Изложби

Между пейзажа и абстракцията - изложба на филмовия оператор Димо Минов

Изложба живопис

Между пейзажа и абстракцията - изложба на филмовия оператор Димо Минов

 

◊ ПОКАНА

Между пейзажа и абстракцията – изложба на Димо Минов

Заповядайте на Третата самостоятелна изложба на българския филмов оператор Димо Минов, заснел култовите ленти "Дунав мост", "Най важните неща", "Индиански игри" под режисурата на Иван Андонов! Насочвал камерата и с незабравимия Рангел Вълчанов, Людмил Кирков – Кирето, Иван Андонов и Иван Добчев във филмите „Любов и нежност“, „Равновесие“, „Петък вечер“, „Вампири и таласъми“.

Откриване – 14 март, сряда, 18.30 ч. в Chaya Tea Room (ул. "Врабча" 15/ вход от ул. "Дунав").

Творби с привкус на далечни хоризонти, на оазиси в пустинята, на допирни точки, отвъд дистанцията между сферата на окото, предметното обкръжение и надсетивните възприятия на душата. В пейзажите на Димо Минов, на границата на абстракцията, а някои откровено абстрактни, сградите и пространствата са оживени, но не от живописни фигури, а от теб – самият наблюдател. Небъбриви и изчистени от излишна претенция, платната оставят място за емоционалната и интелектуална интерпретация на зрителя, използвайки пестеливо нюанси и акценти. Някой от работите използват близка до монохромното палитра, залагайки на емоционално въздействаща композиция. Други работят с въздействието на цвета върху сетивното възприятие и въображението.
Някъде между модерността и съвременната живопис, някъде между пейзажа и абстракцията, и с целия багаж на операторското око, леко дистанцирано от своя обект и субект на възприятие, Димо Минов постига рядко срещан баланс между себе си, платното и зрителя.

Венелина Петкова

 

Бърза връзка към събитието: https://www.facebook.com/events/

Автор:
Венелина Петкова
Публикация:
06.03.2018 г. 21:23
Посетено:
1429
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27251-mezhdu-peyzazha-i-abstraktsiyata-izlozhba-na-filmoviya-operator-dimo-minov