Изложби

Посланикът на Италия в България ще открие изложба в Националния етнографски музей

Изложба „Поздрави от... Италия и България“, 6 март - 6 юни 2018

Посланикът на Италия в България ще открие изложба в Националния етнографски музей

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 6 март 2018 г. в 18.00 ч. в залите на Националния етнографски музей при БАН ще бъде официално открита изложбата „Поздрави от... Италия и България“. На събитието ще присъства Н.Пр. посланикът на Италия в България Стефано Балди, заедно с директора на Италианския културен институт г-жа Луиджина Педди, която в случая е и куратор на италианската част от изложбата.

Едно пътуване „по пощата“, продължило цял век, е разказано чрез пощенски картички и ръчно оцветени снимки, монети и пощенски марки от Архива Колориди в Рим и от колекцията на Етнографския музей в София. Тези безценни документи ще придружат посетителя в разглеждането на най-важните моменти от италианската и българската история, анализирайки успоредно еволюцията на двете нации от края на XIX век до наши дни.

Домакин на събитието ще бъде директорът на Института за етнология и фолклористика доц. д-р Петко Христов, заедно с куратора от българска страна гл. ас. д-р Иглика Мишкова и етнолога Елка Минчева.

Автор:
ИЕФЕМ - БАН
Публикация:
05.03.2018 г. 17:28
Посетено:
1140
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27241-poslanikat-na-italiya-v-balgariya-shte-otkrie-izlozhba-v-natsionalniya-etnografski-muzey