Изложби

Изложба живопис на Нели Ценова

27 февруари - 30 март 2018, Галерия „Икар”

Изложба живопис на Нели Ценова

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия „Икар”

представя

Нели Ценова

Изложба живопис

27 февруари - 30 март 2018, Галерия „Икар”, Бизнес център "Платинум", София 1000, ул."Бачо Киро" 26-30

 

Във все по-забързаното ежедневие не остава много време да спрем за малко, да огледаме живота от красивата му страна, да се свържем с нашата духовна същност и да МЕЧТАЕМ...!

С настоящата изложба Нели Ценова ни показва едни по-романтични и идеализирани сюжети с послание за Любов и един по-добър и красив свят, в който Мечтите се олицетворяват.

Като използва едни от най срещаните и вечни символи в генетично съхранената памет на нашата общочовешка култура - архетипният образ на МАЙКАТА ЗЕМЯ, ДЪРВОТО НА ЖИВОТА, ВОДАТА, ПРИРОДНИТЕ ДАРОВЕ и т.н., реално художничката ни напомня за понятия, които носят своето скрито подсъзнателно значение и въздействат по неповторим начин. Умелото изразяване на външната красота на Природата и възторга от нея е постигнато с класическа рисунка, форма и пространство с малко декоративност, чрез които е изразена една МАГИЧЕСКА И ПРИКАЗНА РЕАЛНОСТ. По този начин картините въздействат като Сън, като една разходка на Душата в нежната прегръдка на Природата, която е наш ДОМ, ХРАМ, ЛЕК И НАША ОТГОВОРНОСТ.

Нели Ценова работи успешно в областта на живописта и изящните изкуства. Има множество изложби в страната и чужбина, а нейни творби са притежание на частни колекции.

Автор:
Галерия „Икар”
Публикация:
02.03.2018 г. 12:59
Посетено:
1288
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27235-izlozhba-zhivopis-na-neli-tsenova