Изложби

„Кошница с мечти“ - изложба на Клементина Манчева

Изложба в акварелна галерия „Абсент“

„Кошница с мечти“ - изложба на Клементина Манчева

 

◊ ПОКАНА

На 7 март 2018 г. от 18.30 часа в акварелна галерия „Абсент“ ще бъде открита изложбата „Кошница с мечти“. Автор на картините е Клементина Манчева. Тя е родена през  1982 г. в гр. Ямбол. През 2001 г. завършва изобразително изкуство в ямболската гимназия "Васил Левски". Между 2001 и 2007 година се дипломира като бакалавър по „Моден дизайн“ и магистър по „Графично и пространствено проектиране“ в НБУ - София. През 2012 г. решава да се посвети на рисуването, като предпочита акварела за изразно средство. 

Макар и позната сред арт средите и участвала в не малко колективни изложби, тя за пръв път прави самостоятелна изложба в България. Картините са рисувани специално за нея в продължение на година.

Творбите, които ще покажем, биха могли да бъдат определени като своеобразна палитра от тонове и чувства. Преливат от минорни и монохромни към интензивни и експресивни. Те са като калейдоскоп от емоции, клонят от крайна меланхолия към радост и приповдигнатост. Преминават през редица състояния, от тъгата по загубената детска невинност през копнежа и надеждата за любов, от усещането за заседналост и самота през надеждата и радостта, изразени с пъстри цъфтящи цветя.

Преди време Клементина каза в едно интервю, че „художникът  е оголен нерв“. Докоснете ли се до творчеството ѝ ще разберете, че е точно така. Картините ѝ са наистина като „кошница с мечти“. Тя  самата е изпълнена с мечти, желания, светлина, понякога и малко тъга, което естествено преминава в акварелите ѝ.

Заповядайте на 07 март 2018 г., сряда, от 18.30 часа в акварелна галерия „Абсент“, на ул. „Цар Самуил“ 37, вход свободен, за да открием заедно една „Кошница с мечти“!

Автор:
Акварелна галерия "Абсент"
Публикация:
01.03.2018 г. 14:11
Етикети:
Посетено:
1477
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27225-koshnitsa-s-mechti-izlozhba-na-klementina-mancheva