Изложби

Галерия УниАрт на НБУ представя експерименталната изложба „Някой vs. Никой“

Произведения на Даниел Русев и портрети от Колекция „Европейска живопис“ на галерия УниАрт

Галерия УниАрт на НБУ представя експерименталната изложба „Някой vs. Никой“

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия УниАрт на Нов български университет

представя

„Някой vs. Никой“

Експериментална изложба от произведения на Даниел Русев

и портрети от Колекция „Европейска живопис на галерия УниАрт

27 февруари - 27 април 2018

 

На 27 февруари, вторник, от 18 часа в галерия УниАрт на Нов български университет ще бъде открита експерименталната изложба „Някой vs. Никой“ с куратори Златка Димитрова и Александра Велева, студенти от НБУ.

Кураторите на изложбата не се опитват да правят преки сравнения или да противопоставят портрети, рисувани в различни епохи. Целта е да се акцентира върху специфичната нужда на художниците да рисуват в този жанр. Завършеният портрет е сложна съвкупност от психология, философия и репрезентация. Той е от най-интригуващите и сложни жанрове в живописта. Може да бъде наречен огледало на душата – едновременно на портретувания и на художника. В зависимост от идеята и разбиранията си, художниците пречупват натурата през своята душевност, емоционалност и сила на характера. Изложбата повдига въпроса за образите; за понятията Някой и Никой?

Даниел Русев (роден в Хасково, 1986 г.) завършва бакалавърска степен по „Икономика” във Варненски икономически университет през 2010 година. През 2017 година се дипломира в специалност „Живопис”, Нов български университет с преподавател проф. Николай Майсторов. Това е първата му самостоятелна изложба в София, след поредица успешни представяния във Варна, Хасково, Кърджали и др.

Изложбата „Някой vs. Никой“ може да бъде видяна от 27.02. до 27.04.2018 г. в галерия „УниАрт“, всеки делничен ден между 11 и 19 часа. Откриването, в присъствието на художника и кураторите, е на 27.02.2018 г. от 18 часа.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
27.02.2018 г. 15:27
Етикети:
Александра ВелеваДаниел РусевизложбаНБУгалерия УниАрт
Златка Димитрова
Някой vs. Никой. портрети
експериментална изложба
Посетено:
1360
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27217-galeriya-uniart-na-nbu-predstavya-eksperimentalnata-izlozhba-nyakoy-vs-nikoy