Изложби

"Визуална еклектика, музикално единство" в галерия "Етюд"

Изложба на Спартак Константинов, Светозар Колев и Добрин Атанасов

"Визуална еклектика, музикално единство" в галерия "Етюд"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Етюд" представя

"Визуална еклектика, музикално единство"

Изложба на Спартак Константинов, Светозар Колев и
Добрин Атанасов

Откриване на 27 февруари (вторник), 19:00

Изложбата ще може да бъде разгледана в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София) до 13 март 2018.

 

Галерия "Етюд" има удоволствието да ви представи изложбата „Визуална еклектика, музикално единство“, която представя трима художници със съвършено различни подходи към изобразителното  изкуство, обединени от музиката. Спартак Константинов, Добрин Атанасов и Светозар Колев са професионални визуални артисти, които активно се изявяват и на музикалната сцена. Всеки от тях участва в различни музикални формации като „Магистри“, „Екзитус“, „SDS 3,14“, „The Blue Jam Ways“ и др. Заедно членуват в група „Мискините“, с която от години изпълняват авторска музика по клубове и фестивали из цялата страна. Музикалното единство, което постигат в ироничното звучене на групата обаче е в силен контраст с разнопосочността в заниманията им с визуални изкуства. Всеки от тримата следва собствена посока в концепциите и изразните средства. Липсата на допирни точки в професионалното им амплоа предпоставя и еклектичния характер на общата им художествена изява. В изложбата ще бъдат представени рисунки, монотипии, принтове и инсталации, чрез които всеки от авторите ще покаже индивидуалните си търсения в областта на визуалното.

Спартак Константинов работи предимно като живописец, но има интерес и изяви и в други области на изобразителното изкуство – графика, скулптура, дизайн и декорация на интериорни пространства, кинодекори и т.н.

Добрин Атанасов е преподавател по съвременно изкуство и графичен дизайн в Софийския университет. Като художник създава инсталации, принтове и видеа. Активно се изявява и в областта на лендарта.

Светозар Колев се занимава изцяло с рисуване. Работи в сферата на живописта и рисунката.

 

Автор:
галерия "Етюд"
Публикация:
21.02.2018 г. 02:22
Етикети:
Добрин Атанасовгалерия ЕтюдИзложба
Светозар Колев
Спартак Константинов
Посетено:
1118
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27191-vizualna-eklektika-muzikalno-edinstvo-v-galeriya-etyud