Изложби

„Автограф“ – изложба на Станка Атанасова

06 февруари - 10 март 2018, галерия "Сердика"

„Автограф“ – изложба на Станка Атанасова

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Сердика"

представя

Станка Атанасова

„Автограф“

изложба живопис

06 февруари – 10 март 2018

 

„Автограф“ е четвърта самостоятелна изложба на Станка Атанасова в галерия "Сердика". Авторката и нейното творчество бяха представени от младата изкуствоведка Екатерина Михайлова, част от екипа на галерия „Сердика“ на Женския пазар, която сподели с присъстващите:

„Докато подреждахме експозицията и бях изправена пред предизвикателството да напиша слово за откриването, си припомних цитат на един от основоположниците на абстракционизма – Василий Кандински. Цитат, който би могъл да бъде обобщение на концепцията на автора, чиито платна виждаме пред нас: „Прекрасно е това, което отговаря на вътрешната душевна необходимост“. Станка Атанасова е сравнително непознат на публиката млад автор. Живописните й абстракции са обединени под мотото „Автограф“ и бележат нов етап от нейното творчество. Активността й в художествения живот е засвидетелствана в творческата й биография – реализирането на три самостоятелни изложби, както и участието й в редица общи проекти. Още един пример за професионалните успехи на Станка е включването й в престижната изложба на финалистите от Конкурса за съвременно изкуство на галерия „Нюанс“.

 

Изложбата може да бъде разгледана до 10 март 2018 в Галерия „Сердика“ – ул. „Цар Самуил“ 90, ет 2 (ъгъла на ул. “Стефан Стамболов“ и „Лозенград“)

 

 

Автор:
Галерия "Сердика"
Публикация:
20.02.2018 г. 13:45
Етикети:
Посетено:
1183
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27185-avtograf-izlozhba-na-stanka-atanasova