Изложби

Галерия "Възраждане" представя Маргарита Иванова и Спас Киричев

"Неразказани приказки" - изложба керамика и скулптура

Галерия "Възраждане" представя Маргарита Иванова и Спас Киричев

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

На 13.02.2018 г. от 18:00 ч. в галерия "Възраждане" ще се открие изложба керамика и скулптура „Неразказани приказки“ на Маргарита Иванова и Спас Киричев. Изложбата ще продължи до 05.03.2018 г.

Третата изложба на тандема Иванова-Киричев в галерия "Възраждане" отново е повод за светли чувства, удивление и постигане на празник. Този път двамата творци се обединяват около темата за коня, сам по себе си символ от векове за векове. 

Авторите са претърсили отново всички митове, подтекстове, легенди. Те търсят съвършенството, свободата, очарованието и метафизичната същност на животното. Опитват се материалите, с които боравят, да не ограничават идеите и замислите им, а напротив – да им дават основа за онова, което не може да се разкаже, но може да се изобрази.

Изложбата е богата на естетско вдъхновение и на много красота и очарование.

Краси Алексиева, 2018 г.

 

◊ АВТОРИТЕ

Маргарита Иванова е родена  в гр. Пазарджик. През 1990 г. завършва Национална художествена академия град София, специалност „Приложно изкуство – керамика“ при акад. Венко Колев и проф. Красимир Джидров. Работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика. Член на СБХ. Председател на Представителство на СБХ – Пазарджик. Член на международна творческа организация Creativ-Kreis-International - world wide artist. Член на Дружеството на пловдивските художници. Член на Дружеството на пазарджишките художници.

Получава награда за пластика на Община Пазарджик – 2003 г. Награда “Георги Машев” на Дружеството на пазарджишките художници – 2012 г. Награда на община Пазарджик - 2017 г. Осъществила е 17 самостоятелни изложби и множество участия в общи такива, пленери, симпозиуми в България и чужбина. Реализирала е над 11 монументални творби в различни български градове.

Спас Киричев е роден през 1959 г. в гр. Пазарджик. През 1988 г. завършва Художествена академия в гр. София, специалност “скулптура” при проф. Борис Гондов. Член на СБХ. Получава награда за скулптура в ОХИ “Благоевград”. Награда на Община Пазарджик - 2001 г. Награда на СБХ - 2016 г. Осъществил е 25 самостоятелни изложба и множество участия в общи такива, пленери и симпозиуми в България и чужбина. Реализирал е над 31 монументални творби в различни градове в България.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
07.02.2018 г. 18:14
Посетено:
1501
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27108-galeriya-vazrazhdane-predstavya-margarita-ivanova-i-spas-kirichev