Изложби

"Картини от 1001 нощ" - непознатият и колоритен Георги Станчев-Гео

01-28 февруари 2018, Фестивален и конгресен център - Варна

"Картини от 1001 нощ" - непознатият и колоритен Георги Станчев-Гео

 

◊ ПОКАНА ЗА ИЗЛОЖБА

"Картини от 1001 нощ" - непознатият и колоритен Георги Станчев-Гео

Откриването на изложбата е на 01.02.2018 г. от 18:00 ч. в касово фоайе на ФКЦ - Варна.

Авторът е непознат за варненската публика и изненадва с ярък колорит, свежо напластени цветни масла в своеобразен ракурс и собствена гледна точка относно съдържание и видения. Случването на цветове и сюжети е интересно и показва автора в една различна от обкръжаващата го среда светлина - самобитен и приказен, топъл и искрен, това ще видите в неговите картини от 1 до 28 февруари.

В следващите дни художникът, заедно със своя статив и бои ще бъде на терен при своите маслени платна, за да дорисува, за да общува и за да посреща всеки, пожелал да опознае твореца и неговите "видения".

Очакваме ви!



◊ ПОВЕЧЕ ЗА ХУДОЖНИКА

Георги К. Станчев е роден на 24.1.1957 г. в с. Вълча поляна, Ямболски окръг. През 1976 г. завършва Художествената гимназия в гр. Казанлък, специалност живопис. Женен е, има три деца и понастоящем живее във Варна. Твори в областта на графиката и живописта. Работи като реставратор в окръжен музей в гр. Ямбол. Участва в изложби в град Ямбол, където печели награда за живопис. Има две самостоятелни изложби в град Пловдив. Негови картини притежават частни колекционери от България, Израел, Германия, Франция, САЩ, Швеция, Русия, Англия, Гърция, Япония и др.

"Ако не откриеш навреме Смисъла на живота, в края на живота си ще откриеш, че всичко, което си правил губи смисъл.", обича да казва художникът.

Още:

Презентативни умения: Добре развити, в следствие на дългогодишен опит от представяне на множество проекти в етапа на средното образование и бакалавърската степен, както и по време на работата като аниматор с чужди туристи - немско- и англоговорящи.

Компютърни умения: Работа с MSWord, MSExcel, MSPowerPoint

Артистични заложби и таланти: владеене на музикален инструмент пиано – участие в концерти и продукции; отлични умения в певческото изкуство – класическо и поп пеене; отлични умения в танцовото изкуство – балет и латино; потенциал и влечение в областта на поезията и литературата;

Хоби и допълнителни занимания: Участие в концертна прояви; Четене на разнообразна художествена литература; Свирене на пиано; Пеене – класика, поп; Латино танци;

 

Автор:
Виолета Филипова
Публикация:
01.02.2018 г. 14:52
Етикети:
живописизложбаФКЦ - Варна
Картини от 1001 нощ
Георги Станчев-Гео
Посетено:
1445
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27082-kartini-ot-1001-nosht-nepoznatiyat-i-koloriten-georgi-stanchev-geo