Изложби

Изложба „Радиото“ в Нов български университет

1-28 февруари 2018 г., Библиотека, I етаж

Изложба „Радиото“ в Нов български университет

 

◊ 13 ФЕВРУАРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА РАДИОТО

Световен ден на радиото е 13 февруари. Датата е гласувана на 36-ата сесия на генерална конференция на ЮНЕСКО през 2011 г. Световният ден през 2018 г. е посветен на разнообразието, мира и развитието чрез спорта. Важни спортни събития се очакват през цялата година, а те обединяват хората по света.

Библиотеката на Нов български университет отбелязва този ден чрез изложба от книги и статии, които показват, как радиото въздейства върху нашия живот. Изложените издания са от колекциите на библиотеката.

Сред включените заглавия са „Световното радио: Модели на развитие“ на Вяра Ангелова, „АБВ на радиото“ от Бернд-Петер Арнолд, том 1 и 2 на „История на радиото в България: Краят на XIX в.-1944 г.“ на Веселин Димитров, „Медийно аудио- и аудиовизуално право: Административноправни въпроси“ на Райна Николова, „Радио. Публики. Стилове“ на Снежана Попова, „Извори за историята на пощите и телекомуникациите по българските земи: Хронологичен сборник“от Цвети Пчелински, „Индустриална електроника“ на Елена Колева, „Великата пирамида и законите на радиооптиката“ на Ервин Фердинандов и Калин Димитров.

Съставен е библиографски указател, състоящ се от 100 описания на книги, статии и видеа на български и английски език. Използван е библиотечният каталог на Нов български университет и е включена информация от електронните ресурси „Academic Video Online: Premium“ на „Alexander Street Press“, JSTOR, „Leisure and Tourism” на CABI, „University Press Ebook Collection“ на ProQuest, „Academic Search Complete“ и „eBook Academic Collection“ на EBSCO и SAGE Journals.

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
31.01.2018 г. 14:51
Посетено:
1078
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27077-izlozhba-radioto-v-nov-balgarski-universitet