Изложби

Ралица Русева приюти поезията в живопис

Емоции и багри

Ралица Русева приюти поезията в живопис


◊ СЪБИТИЕТО

"Кратки бележки от живота на един ангел..." - авторска изложба на Ралица Русева.


◊ КОГА И КЪДЕ

От 1 до 18 септември 2006 г., в малката зала на ул. "Борисова" № 6 в Русе. 


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Завръщането на Ралица Русева в родния град е повод да покаже пред почитателите на живописта интересните си авторски находки в света на емоциите и багрите. Младата художничка е потърсила най-подходящия начин да се доближи до публиката и да я заинтригува с творчеството си. Ралица Русева е преоткрила цветното присъствие на транспарантите, апликирани с колажи и мисли към съответната картина. Така те се сливат в едно цяло и увличат.

Експозицията е пътешествие в света на багрите и в артистистичната вселена на авторката. Дотолкова, че да заинтригува любопитството на посетителя, да го прикани и задържи задълго. Изложбата може още да се определи като поезия в живописта, защото артистичното въображение е превърнало чувствата в ефирни образи, лирични и нежни. Освен това авторката е подготвила и друг цикъл от творби, които носят философското й отношение към живота, например като “Бащините ни земи”, “Като дъх от светлина”, “Водопад от желания”.

Маслени бои, дрипинг, както и акварел са техническите похвати, използвани от Ралица Русева. Палитрата й е многообразна, наситена и сама по себе си стилистично осмислена и заредена със семантичен акцент. Имената на картините са непретенциозно кратки - с преднамерено търсени глаголи, които ни предизвикват наистина към  следващата крачка - да потърсим края на мисълта, на атракцията, на настроението.
Автор: Лили Рачева
04.09.2006 г. 20:05
Посетено: 695
Етикети: поезията
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2682-ralitsa-ruseva-priyuti-poeziyata-v-zhivopis