Изложби

Изложба "Моми и петли" на деца от Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова

9-22 декември 2017, галерия СБХ, "Шипка" 6

Изложба "Моми и петли" на деца от Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова

 

◊ ПОКАНА

Предпразнично в сградата на СБХ, на ул. "Шипка‘‘ № 6, децата от Ателие "Приказен свят’’ ще покажат своя изложба от рисунки под надслов "Моми и петли‘‘.

От 9 декември фоайето на четвъртия етаж, ще грейне с пъстротата на автентичната, фолклорна украса за женска глава и слънчевия символ, в образа на петела, претворени от сръчните детски ръце. Старателно подготвяна месеци наред, изложбата ще представи около 75 творби на деца на възраст от 5 до 16 г., изпълнени в различни техники на основата на маслен пастел, акрилна боя, туш и перо.

На самото откриване ще бъде представен многолистов детски календар за 2018 г., свързан с предстоящия юбилей – 15 години от създаването на Ателие "Приказен свят‘‘. Всички рисунки показани в него са на деца, посещаващи Ателието и отличени през последните пет години с призови места в наши и чуждестранни конкурси.

По традиция, най-тържествено ще бъдат връчени и получените до момента близо 80 награди от: Азербайджан, Аржентина, Македония, Румъния, Русия, Сърбия, Финландия, Чехия, Япония и разбира се – България, като за целта съответно са поканени представители на няколко посолства у нас.

Заповядайте да се насладите на невероятните детски рисунки, красноречиви и ярки, искрено вдъхновени от богатството на родния фолклор! Заредете се с предколедно настроение и устройте едно истинско пиршество за очите и духа си!

Изложбата ще продължи до 22 декември 2017 г.

Автор:
Калина Петкова
Публикация:
03.12.2017 г. 18:04
Посетено:
1606
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26792-izlozhba-momi-i-petli-na-detsa-ot-atelie-prikazen-svyat-s-rakovoditel-tatyana-antonova