Изложби

Галерия "Абсент" представя изложба акварел на Сава Цоновски

В изложбата участва със свои картини и внучката на художника - Петра Цоновска

Галерия "Абсент" представя изложба акварел на Сава Цоновски

 

◊ ПОКАНА

На 23 ноември 2017 г. (четвъртък) от 18.00 часа в галерия „Абсент“ ще бъде открита третата поредна изложба на Сава Цоновски - един от живите класици на българския акварел и носител на орден „Златен век”.

Завършил през 1955 г. НХА при проф. Илия Петров и преминал през множество изложби, Сава Цоновски вече 60 г. създава едни от най-докосващите, вдъхващи уют и хармония картини. Макар и на 92 години, той не спира да смайва публиката си.

В предстоящата изложба ще бъдат показани само картини, рисувани в последната година. Това е доказателство за несломимата му любов към това, което прави.

Същата силна и въздействаща емоция можете да откриете и в творбите на неговата внучка - Петра Цоновска, която също ще покаже малка част от своите картини. Родена е на 24 януари 1990 г. в гр. София. През 2015 г. завършва НХА специалност "Стенопис". Петра е пленена от магията на акварела и е силно повлияна от своя дядо Сава Цоновски, при когото отраства. Картините й са като малки приказки, които в никакъв случай не биха ви оставили равнодушни.

Изложбата на този прекрасен тандем ще бъде открита в акварелна галерия „Абсент“ (гр. София, ул. „Цар Самуил“ 37) на 23 ноември от 18.00 часа и може да бъде разгледана до 7 декември 2017.

Заповядайте!

Автор:
Александра Узунска, Акварелна галерия "Абсент"
Публикация:
21.11.2017 г. 14:39
Посетено:
2103
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26704-galeriya-absent-predstavya-izlozhba-akvarel-na-sava-tsonovski