Изложби

Поло Оконе представя шеста поредна изложба в новия си цикъл „Свирене на Дъги"

14-28 ноември 2017, Ателие "Пластелин"

Поло Оконе представя шеста поредна изложба в новия си цикъл „Свирене на Дъги"

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

„Свирене на Дъги"

Поло Оконе

14-28 ноември 2017

Ателие "Пластелин", ул. "Цар Симеон" 48

Мултиконцептуалното разгръщане на новите му творби е продължение на идеите от предходния цикъл, озаглавен "Забравен Хоризонт". Физик по образование и занимаващ се с дигитални изкуства и технологии, Поло внася мултижанровия тон във всяка своя творба. Основните посоки на неговите изследвания, освен в живописта, която той нарича концептуален хиперреализъм, са и в инсталационното интерактивно изкуство и пърформанса. Основна тема на така създадения отворен проект е произходът и неогенезисът на антропоморфните, актуални за нашата цивилизация форми, пречупени през парадигмата на модерните концепти. Самата стартова точка на изложбата е съвкупност от дигитални монтажи, поставени чисто експериментално. Експерименталното проблематизиране на достигнатите концепти е основен момент от „Свирене на Дъги".

Изложбата ще бъде открита с пърформанс по текстове на Крис Енчев и Поло Оконе с главно действащо лице Константин Кучев, също под заглавие „Свирене на Дъги".  В рамките на изложбата ще се проведе философски семинар върху метафората и метаморфозата. Също така в рамките на изложбата ще можете да присъствате на поетична вечер със стихвания на Крис Енчев. 

"Неогенезис" е поредица от 20 дигитални монтажи, напечатени на винили в голям и малък формат в зависимост от пространствено-интериорните нужди на публиката! Вечната тема за произхода, това силно вълнение от най-големият съспенс на Апокалиптичната ера в която навлизаме, краят на един исторически филм, в който участваме на живо. Вече е модно да има край, който Институциите го налагат, но не и ние! Модернистите са против края на света и ако трябва ще сложат още един край до него, собственоръчно направен и собственоръчно поставен! На път към новия постпокалиптичен "Неогенезис" виждаме, че нямаме нужда от това да гледаме филма до край. 

На въпроса какво е трябвало, само на откриването вечерта на 14 ноември от 19:00

Специални благодарности на артистите, които се включиха към проекта: Константин Кучев, Красимир Спиридонов, Борислав Стоянов, Бранимир Петров.

Автор:
Ателие Пластелин
Публикация:
14.11.2017 г. 16:39
Посетено:
1079
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26685-polo-okone-predstavya-shesta-poredna-izlozhba-v-noviya-si-tsikal-svirene-na-dagi