Изложби

Изложба "Измерения" на Габриела Тончева гостува в Бургас

Изложба стъклопластика, 3 ноември - 8 декември 2017, галерия-музей "Георги Баев"

Изложба "Измерения" на Габриела Тончева гостува в Бургас

 

◊ ПОКАНА

На 3 ноември в галерия-музей „Георги Баев“, гр. Бургас беше открита самостоятелната изложба "Измерения" на талантливата художничка Габриела Тончева. Гостуващата в културния център на Южното ни Черноморие експозиция представя скулптури, работени в две напълно различни технологични направления – обекти от индустриално стъкло и обекти от духано стъкло.

При срещата със стъклените пластики, за зрителят не остават незабелязани личният почерк, характер и категоричност на авторката, които ярко се отразяват в нейните произведения. Творбите й са образ и на нейния творчески дух и фино художническо възприятие - възприятие, посредством чието развитие наблюдаваме различни теми и тяхната еволюция в историята на изкуството.

Габриела Тончева обединява в стъклените си произведения различни материали и техники. Една от медиите, които тя много успешно използва и комбинира с крехкото стъкло, е метала. При съчетанието на стъклото с метала пластичните трептения на общата материя вдъхновяват стремежа й да се задълбочи в техните отношения и да развие техните възможности за съединение и изразяване. Импозантните й творби оставят чувство за монументалност и мощ, дори и поставени в рамките на галерийните зали.

Времето на изложбата е удължено и всички любители на магичното изкуство на стъклото имат възможност да се насладят на изкуството на талантливата Габриела Тончева до 8 декември в галерия-музей „Георги Баев“ - гр. Бургас.

Габриела Тончева е родена в гр. София. Бакалавърска степен завършва в Нов български университет - гр. София, специалност „Алтернативна керамика и стъкло“ и майнър програма „Сценичен дизайн“. През пролетния семестър на 2013 г., се обучава в „Tomas Bata University“ гр. Злин – Чехия по програма Еразъм студентска мобилност „Дизайн на стъкло”. През 2016 г. завършва магистърската програма на Нов български университет „Изкуството от стъкло и керамика в архитектурата“. Понастоящем е докторант към департамент „Изящни изкуства“ на Нов български университет. Нейни произведения са част от публични и частни колекции.

 

Автор: ЛР
16.11.2017 г. 16:57
Посетено: 1639
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26669-izlozhba-izmereniya-na-gabriela-toncheva-gostuva-v-burgas