Изложби

Девета изложба-конкурс на учениците от НУИ "Добри Христов", Варна

10-23 ноември 2017, Арт галерия "Ларго"

Девета изложба-конкурс на учениците от НУИ "Добри Христов", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Арт галерия "Ларго" и НУИ “Добри Христов”
представят

Девета изложба-конкурс “Есенен пленер 2017”
10-23 ноември 2017 г.
Откриване – петък, 10 ноември 2017 г., 18.30 часа
   
На 10 ноември 2017 г. в
Арт галерия "Ларго" ще се открие за девети пореден път традиционната пленерна изложба-конкурс на младите художници от специалностите „Изящни изкуства” и „Рекламна графика” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна.

Изложбата се провежда всяка година през есента от 2009-та година насам и има конкурсен характер. Ежегодно се присъждат и раздават награди, осигурени от училищното настоятелство, галерия Ларго и спонсори.

От 2014-та година
Арт галерия "Ларго" учреди едногодишна стипендия за високи художествени постижения, чийто носител се определя и обявява по време на откриването на пленерната изложба. Тя се присъжда на ученика, който е показал през последната учебна година постоянно високи резултати в работата си и се е представил отлично на конкурсната изложба.
   
В поредната пленерна изложба-конкурс в галерия "Ларго" свои творби ще представят учениците от ІХ до ХІІ клас. Работите са създадени по време на традиционния есенен пленер, който тази година се проведе паралелно в Златоград и във Варна. Творбите ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9. и 10. клас и втора група – 11. и 12. клас. Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Венцислав Марков, Димо Миланов и Милен Маринов. Във всяка от групите ще бъдат раздадени първа награда, осигурена от Училищното настоятелство на НУИ "Добри Христов", втора награда, осигурена от верига ресторанти "Годзила" и трета награда, осигурена от Ателие за рамки "Ларго".

Ателие за рамки "Ларго" е най-новото място във Варна, където ще намерите голям избор от рамки и паспарту на най-атрактивни цени, за да рамкирате своята картина, графика, огледало или снимки. Верига ресторанти „Годзила“ е българска компания, която от първия ден на съществуването си и до днес подкрепя различни благородни каузи - подпомага Карин Дом, Международния Екслибрис Конкурс Варна, а от тази година ресторанти "Годзила" са стартирали  стипендиантска програма за ученици от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" във Варна и програма за ученици над 16 години "Първите ми пари", даваща възможност на ученици от всякакви варненски учебни заведения да стартират своя професионален път чрез платен летен стаж в една от най-известните вериги ресторанти във Варна.
   
Очакваме Ви на откриването на изложбата в петък, 10 ноември от 18.30 часа в галерия Ларго на ул. "Хан Крум" № 8. Изложбата продължава до 23 ноември. Повече снимки на:
www.largogallery.com .
               
Националното училище по изкуствата „Добри Христов” е създадено като музикално училище през 1944 г. със специалности – „Класически музикални инструменти” и „Класическо пеене”. От 1990 г. е разкрита нова специалност – „Класически танц”, а от 1992 г. – „Изобразително изкуство”. От 2002 г. са разкрити  специалностите по български народни инструменти, от 2003-та година – „Българско народно пеене”, а от 2008 г. – „Поп и джаз пеене”. Над 500 ученици от I до ХІІ клас се обучават в 26 специалности в 3 профила: Музика (всички класически и народни инструменти, класическо, поп и джаз, народно пеене), Танцово изкуство (балет), Изобразително изкуство - изящен профил. От януари 2004 г. получава статут на Национално училище по изкуствата, което е първото извънстолично национално училище.


Автор:
Нели Вълчева, галерист
Публикация:
09.11.2017 г. 15:03
Етикети:
конкурсизложбаВарнаарт галерия Ларго
Национално училище по изкуствата Добри Христов
Есенен пленер 2017
Посетено:
1270
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26621-deveta-izlozhba-konkurs-na-uchenitsite-ot-nui-dobri-hristov-varna