Изложби

„Жив организъм“ - изложба на Иво Пецов в галерия „Пентименто“

Изложба живопис, 08-28 ноември 2017 г.

„Жив организъм“ - изложба на Иво Пецов в галерия „Пентименто“


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Пентименто“
представя

„Жив организъм“
Самостоятелна изложба на Иво Пецов


Откриване на 8 ноември, сряда, от 18:30 часа,
галерия „Пентименто“, ул. „Уилям Гладстон“ № 8

Днес (8 ноември) ще бъде открита самостоятелна изложба на художника Иво Пецов. Живописните произведения, създавани в продължение на повече от една година, са събрани в нова експозиция със заглавие „Жив организъм“ и ще могат да бъдат видени до 28 ноември 2017 г.

Съдържанието на творбите акцентира върху неземни пространства, изпълнени с форми на същества, които пребивават в своите отделни реалности. Сцените от тези светове, в които се появяват нехарактерни форми на живот, имат целта да ни потопят в различно от познатото ни измерение на съществуване. Чрез произведенията си, авторът подчертава възможната разновидност на реалността и посочва загадъчността и неопределеността на границите на живота. Както природата или висшият интелект на съществуването сътворява видимия свят, така и художникът мечтае чрез своя визуален език и се наслаждава на неизчерпаемостта на въображението и безкрайността на изкуството.


◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Иво Пецов е роден през 1980 г. в Р Македония. Висшето си художествено образование е завършил в Националната художествена академия в София, специалност „Графика“, а през 2010 година е защитил докторска дисертация в същата академия. Участвал е в много групови изложби в различни страни. Своето изкуство е представил на 14 самостоятелни изложби в България, Македония, Португалия и Румъния. Живее и работи в София.
„Жив организъм“ е неговата 15-а самостоятелна изложба.


Автор:
Галерия „Пентименто“
Публикация:
08.11.2017 г. 15:31
Етикети:
Иво Пецовживописизложба
Жив организъм
галерия Пентименто
Посетено:
844
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26614-zhiv-organizam-izlozhba-na-ivo-petsov-v-galeriya-pentimento