Изложби

"С нежност" - изложба на Селма Тодорова

07-21 ноември 2017, Акварелна галерия "Абсент"

"С нежност" - изложба на Селма Тодорова


◊ ПОКАНА

Акварелна галерия "Абсент"
представя
от 7 до 21 ноември 2017

"С нежност" - изложба на Селма Тодорова

На 07.11.2017 г. в галерия "Абсент", ул. "Цар Самуил" № 37, ще бъде открита изложбата "С нежност". Откриването e от 18.30 часа, събитието е със свободен вход. Автор на картините е Селма Тодорова - един от най-добрите представители на художниците работещи с техника "Ала прима". Картините които ще бъдат показани са рисувани в последната една година, ще бъдат включени и такива, които са били показани в международни експозиции и каталози. Селекцията на картините включва: портрет, пейзаж и илюстрация. Селма Тодорова е ръководител на IWS България, също така куратор и организатор на Международното акварелна триенале, състояло се в гр. Варна през 2016 г.                                      

Нежността е водещо послание в творчеството на Селма Тодорова, независимо от вложените изразни средства и похвати. В предстоящата ѝ юбилейна изложба в галерията за акварел „Абсент“, усещането за нежност е в неразделна връзка с оная заскреженост и снежна чистота, характерни за полагането на акварел „Ала прима“.
          
В тази изложба е разгърнато цялото богатство на акварелната техника с многообразието от похвати, жанрове и различни видове хартия, без това по никакъв начин да накърнява посланието - „С нежност“. Освен картини, създадени с помощта на техниката върху мокър лист „Ала прима“, ще имате удоволствието да се насладите на акварелна илюстрация и портрет. 
        
Болшинството от представените произведения са създадени през настоящата година. Участват и картини, които са били част от експозиции и каталози на: Световно триенале на акварела – Сеул, Корея 2015, Международна изложба „Urbino in Aquarello” - Италия 2017, наградени картини на Международно биенале на акварела - Хуа Хин, Тайланд 2016 и конкурс на СБХ през 2017 г. за специализация в Сите дез Ар – Париж 2018.

• В края на изложбата, на 18 и 19 ноември, в галерия „Абсент“, ще бъде проведен майсторски клас на Селма Тодорова „Портрет с акварел“. С творбите от майсторския клас ще се организира изложба в галерията, а най-добрите участници ще бъдат отличени с награди, осигурени от известни фирми за художествени материали.

Заповядайте на откриването на изложбата на 7.11.2017, вторник, в 18:30 ч. в галерия „ Абсент“ на  ул. "Цар Самуил" 37, гр. София. Изложбата ще продължи до 21.11.2017.

Автор:
Акварелна галерия "Абсент"
Публикация:
06.11.2017 г. 13:31
Посетено:
1650
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26602-s-nezhnost-izlozhba-na-selma-todorova