Изложби

"Въздушно колело" - изложба на Росен Кръстев в галерия "Париж"

Изложба живопис, 06-22 ноември 2017

"Въздушно колело" - изложба на Росен Кръстев в галерия "Париж"


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия „Париж
представя

Росен Кръстев

„Въздушно колело“


06-22 ноември 2017
изложба живопис


На 6 ноември от 17.00 до 19.00 ч. в столичната галерия „Париж“, ще се открие изложбата на великотърновския художник Росен Кръстев, озаглавена „Въздушно колело“. Неговата първа експозиция пред софийската публика бе отново в галерия „Париж“, но оттогава ни дели почти едно десетилетие. Сега, след тази една декада, зрителите ще могат да се насладят на специално създадените за изложбата нови платна на автора и така да проследят неговото развитие, усъвършенстването му като живописец, новите му търсения и отново да се потопят в характерната за творбите му магическа красота, която е останала непроменена в годините.

„Въздушно колело“ е заглавие много точно обобщаващо стила и сюжетите на Росен Кръстев, тъй като най-пълно отразява усещането, което се придобива, докато се гледат картините му, а именно - една изключителна въздушна красота, която обгръща невидимо зрителя, в която няма нито грам земно притегляне, нито капка чувство за тежест, там всичко е полет, въздух и реене в небесата. Полуголи жени танцуват над земята, нашепват приказки, ловят риби във въздуха, играят с пеперуди, летят с птици или просто говорят с красиви коне. Малки пера нежно се улавят, раковини и морски кончета те гмурват в дълбините, въртележки и изящни колела завихрят действителността и я превръщат в един безкраен небесен танц.

Цветовете варират от меки пастелни тонове до дълбоко наситен колорит, техниката е фина и изящна, така както го изискват и самите сюжети, и цялата тази амалгама от цветове и образи оставя чувството за нежност, шепот и мека въздушност.


Росен Кръстев е роден през 1965 г., възпитаник на Великотърновския университет, специалност живопис, направил редица самостоятелни изложби в страната и чужбина. Твори предимно в сферата на магическия реализъм и сюрреализма.

Изложбата му „Въздушно колело“ ще може да бъде разгледана до 22 ноември 2017 г., както и онлайн в сайта на галерия „Париж“.

www.gallery-paris.com


Автор: Надя Павлова
04.11.2017 г. 14:28
Посетено: 1169
Етикети: Росен Кръстев, живопис, изложба, галерия Париж, Въздушно колело
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26588-vazdushno-kolelo-izlozhba-na-rosen-krastev-v-galeriya-parizh