Изложби

Уникална изложба представя България през очите на децата от училище “ЕСПА”

6-14 ноември 2017, Руски културно-информационен център

Уникална изложба представя България през очите на децата от училище “ЕСПА”


◊ ПОКАНА

Не пропускайте уникалната изложба с творби на малките художници от училище „ЕСПА“ под надслов "България в детските очи", посветена на 25-годишния юбилей на училището.

В продължение на двадесет години младите художници от "ЕСПА" претворяваха в багри и красота културно-историческото богатство на София и България, като част от европейската културна съкровищница. Под четката на децата грейнаха църкви, манастири и всички емблематични за София и България исторически и архитектурни забележителности!

Експозицията е уникална по рода си - избраната колекция представя части от 11 авторски проекта на училище "ЕСПА", реализирани в периода 1998-2017 г.
Почетени са делото на светите братя Кирил и Методий, величието на Древна Тракия, и духовния подвиг на българското Възраждане. С неповторими багри е пресъздаден японският обичай „О-Ханами“ с аромат на цъфнали вишни. Всичко това е запечатано на повече от 300 творби.

Разнообразието от техники и художествени похвати сред които стъклописи, мозайки, литография и скулптури я извеждат като един образец на естетика и красота.

Столичани и гости на столицата ще се насладят на феерията от багри и талант, от различни випуски, която разказва приказката на Училището на радостта, както е известно „ЕСПА“ сред ценителите на изкуството.


Мястото е Руският културно-информационен център.

Датата на откриването - 6 ноември (понеделник) в 16:00 часа.


Изложбата "България в детските очи" ще бъде отворена за посещения до 14 ноември.


* През последния четвърт век творбите от юбилейната изложба са излагани в престижни галерии у нас и в чужбина. Възпитаниците на „ЕСПА“ получават висока оценка за таланта си от експерти, любители на изобразителното изкуство, елитна българска и чуждестранна публика.



Автор:
Радосвета Капсъзова
Публикация:
29.10.2017 г. 19:41
Посетено:
1222
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26553-unikalna-izlozhba-predstavya-balgariya-prez-ochite-na-detsata-ot-uchilishte-espa