Изложби

Фотографска изложба „25-и кадър“

Фотографска изложба със сюжети, вдъхновени от знакови филми, става част от програмата на кино-литературния фестивал CineLibri 2017

Фотографска изложба „25-и кадър“


◊ ИЗЛОЖБАТА "25-И КАДЪР"

Третото издание на кино-литературния фестивал CineLibri тази година е обогатено с подкрепата на VIVACOM, която подготви оригинален подарък за почитателите на изкуството – фотографска интерпретация на 10 от филмите в програмата на фестивала. Фотоисториите са дело на творческия тандем на Ивайло Петров, когото компанията подкрепя и в предишни творчески проекти, и Емануела Беловарски – от Whaleworx Studio. Българският телеком е партньор на фестивала CineLibri за втора поредна година, а изложбата „25-и кадър“ продължава дългогодишната традиция, установена от VIVACOM Art Hall – да търси път за колаборация между различните изкуства в името на едно вълнуващо, новаторско и обогатяващо преживяване за публиката.

Със серията „25-и кадър“ младите автори продължават играта на CineLibri между думи и визия. Споделяйки своя алтернативен прочит на десет от филмите на фестивала, те ги изпълват с нов смисъл и внушение и отвеждат зрителя в неочаквана реалност. В главните герои на паралелните фотоистории се превъплъщават актрисата Весела Бабинова, моделът Епифан Пефев, Камен Минков, Маргарита Рангелова и Самуил Спасов. Заснемането на фотографиите се осъществява със съдействието на VIVACOM, а костюмите и стайлингът са дело на Силвия Владимирова.

Десетте заглавия, провокирали въображението на авторите, са: „Вечерята“, „Завръщане в Монтаук“, „Дама Пика“, „Братовчедката Рейчъл“, „Измамените“, „Дюн на Ходоровски“, „Дневна красавица“, „Предчувствие за край“, „Космонавтите само минават“, и „Ще бягаш ли с мен?“. Филмите са част от програмата на CineLibri и ще бъдат представени в рамките на фестивала.

Изложбата е първата от нова поредица артистични pop-up събития, организирани от VIVACOM Art Hall. Разположена на открито в градинката на Кристал, „25-и кадър“ ще може да бъде разгледана от всички желаещи от 16 до 29 октомври, а до 22 октомври цялата фотосерия ще бъде изложена и в още три локации в София, свързани с фестивала CineLibri: Филмотечно кино „Одеон“, Дом на киното и Културен център G8.

• Откриването на „25-и кадър“ е на 16 октомври от 16:30 ч. в градинката на Кристал. Поканени са всички жители и гости на столицата, ценители на изкуството.

 

* * *

Допълнителна информация за изложбата „25-и кадър“ може да бъде намерена на адрес: www.facebook.com/VIVACOMArtHall

Whaleworx Studio e творчески колектив за концептуална и рекламна фотография, създаден от Ивайло Петров и Емануела Беловарски в началото на 2017 г.

Неуморим визионер, пристрастен към концептуалното портретиране, Ивайло Петров e истински майстор на съвременния сюрреализъм, а оригиналните му интерпретации навяват асоциации с най-добрите примери на експресионизма. Емануела Беловарски е с дългогодишен опит като арт директор в големи рекламни агенции у нас, с изразено концептуално виждане и художествен усет.

Автор: Vivacom Art Hall
13.10.2017 г. 15:05
Посетено: 1076
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26453-fotografska-izlozhba-25-i-kadar