Изложби

Дни на университетската книга

Изложба в Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“

Дни на университетската книга


◊ ПОКАНА

Университетската библиотека “Св. Климент Охридски” и
Университетско издателство “Св. Климент Охридски”

имат удоволствието да Ви поканят на откриването на
изложбата „Дни на университетската книга“

3 октомври (вторник), 16 часа,
Университетската библиотека, Централно фоайе

Изложбата „Дни на университетската книга“ в Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“ ще покаже различни аспекти на богатата продукция на Университетското издателство, която обхваща множество тематични области – литература и езикознание, история, химия, физика, математика, философия, право, масови комуникации, педагогика, икономика, богословие, медицина и др.

Акцент в експозицията е Годишникът на Софийския университет, най-дългогодишната поредица „Университетска библиотека“, представяща фундаменталните трудове на видни университетски преподаватели, както и поредицата за художествени дебюти „Нова поезия и проза“, в която младите автори са завършили Магистърската програма по творческо писане към Факултета по славянски филологии на СУ.

Изложбата е придружена с постери с фототипни издания на Правилниците за издаване на първия Годишник на Софийския университет и на поредицата „Университетска библиотека“ от 1925 г., с което се институционализира издаването на университетски книги в България.


Автор: Университетска библиотека
02.10.2017 г. 15:17
Посетено: 844
Етикети: Университетско издателство Св. Климент Охридски, изложба, Софийски университет, Годишник на Софийския университет, Дни на университетската книга
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26387-dni-na-universitetskata-kniga