Изложби

"Голямото пътуване" - изложба на Петър Димов в галерия "Париж"

Изложба живопис, 30 септември - 18 октомври 2017

"Голямото пътуване" - изложба на Петър Димов в галерия "Париж"


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия „Париж“
представя

Петър Димов

„Голямото пътуване“

Изложба живопис

30.09. – 18.10.2017


На 30 септември 2017 г. от 11.00 до 19.00 ч. в галерия „Париж“ ще се открие изложбата на Петър Димов - „Голямото пътуване“. Експозицията протича като част от програмата на събитието „Европа в една софийска улица“, организирано от фондация „Въпреки“, с финансовата подкрепа на Столична община – Програма Европа 2017. През целия ден на ул. „Цар Самуил“ 47, в отрязъка между “Денкоглу“ и “Солунска“, ще протичат музикални изпълнения, ще рисуват ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“, галериите ще откриват едновременно своите нови изложби, а вместо коли, ще бъдат паркирани скулптури.


Петър Димов е завършил художественото си образование в Московския университет по изкуствата, с редица самостоятелни изложби зад гърба си, работи не само в областта на живописта, но и в тази на графиката, керамиката и малката пластика.

Изложбата „Голямото пътуване“ включва най-новите творби от автора, изпълнени в традиционния за него стил наивизъм, с много топли цветове и приказно – митологични сюжети. В някои картини са изрисувани острови пълни с хора и къщи, които по един сюрреалистичен начин са свързани с небето посредством тънки стълби. Дали хора или ангели се спускат по тях, ще оставим зрителя да разбере. Котараци препускат в небето, музиканти свирят върху синьо сомбреро, риби с човешки лица плуват в морето и всеки нанякъде пътува. От време на време се поспират на някой остров и после пак продължават из шарения свят. А светът на Петър Димов е наистина шарен, светъл, слънчев и топъл.

Галерия „Париж“ кани всички гости и жители на столицата, които искат да послушат хубава музика, да разгледат няколко интересни изложби, да се запознаят с част от съвременната българска култура или просто да се разходят в съботния ден, да заповядат на 30 септември на ул.“Цар Самуил“. Входът е свободен!

Експозицията ще продължи до 18 октомври 2017, като може да бъде разгледана и онлайн в сайта на галерията.
www.gallery-paris.com
Автор: Надя Павлова
28.09.2017 г. 12:49
Посетено: 1253
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26370-golyamoto-patuvane-izlozhba-na-petar-dimov-v-galeriya-parizh