Изложби

Пътуващата изложба "Съвременна българска фотография" посещава Пловдив

12-30 септември 2017, Градска художествена галерия - Пловдив

Пътуващата изложба "Съвременна българска фотография" посещава Пловдив


◊ ПОКАНА

Фондация МУСИЗ, VIVACOM и Градска художествена галерия - Пловдив
представят изложбата

Съвременна българска фотография

12-30 септември 2017

Откриване 12 септември (вторник) от 18.30 ч.

Градска художествена галерия - Пловдив

 

След успеха на пътуващата изложба „Съвременна българска фотография“ в София и Варна, Пловдив ще стане домакин на третото й представяне пред българската публика. Организатори на изложбата са Фондация МУСИЗ и VIVACOM.

Посетителите ще могат да видят снимки на 43 от най-добрите родни фотографи, сред които фоторепортерът на Reuters Стоян Ненов – първият българин, носител на наградата „Пулицър“ в категорията за „Снимки от горещи новини“, Мартин Чичов – носител на престижната наградата на Nikon за екшън снимката от средата на 90-те, отразяваща зараждащата се скейт и стрийт култура в България, Надежда Павлова – отличена с награда от Международния Олимпийски комитет за снимката ѝ от връх Тодорка, портрета на Симеон Сакскобургготски, заснет от Георги Богданов и Борис Мисирков, получил специалната награда на журито, Grand prix de la découverte в Париж и много други.

Изложбата анонсира създаването на Дигитален архив на съвременната българска фотография, явяващ се естествено продължение на дейността на фондация МУСИЗ в областта на съвременната фотография. Колекцията ще бъде дарена на Държавна агенция „Архиви“, където ще обогати и допълни масивите ѝ. 

Фотографиите покриват различни периоди от най-новата история на „прехода“, изобразяват обществени личности и събития от важни исторически моменти; били са публикувани в пресата, книги, арт каталози; участвали са в конкурси, изложби и пр. 

Изложбата „Съвременна българска фотография“, реализирана с подкрепата на VIVACOM и Държавна агенция „Архиви“, ще може да бъде разгледана от 12 до 30 септември в Градска художествена галерия - Пловдив на ул. „Княз Александър I“ №15.

Допълнителна информация за изложбата може да бъде намерена на адрес: www.facebook.com/VIVACOMArtHall

 

Автор: Организаторите
12.09.2017 г. 16:37
Посетено: 1401
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26281-patuvashtata-izlozhba-savremenna-balgarska-fotografiya-poseshtava-plovdiv