Изложби

Изложба „Забравени картини от незабравими книги“ в Столична библиотека

Избрани рисунки и гравюри на Румен Скорчев и Петър Чуховски

Изложба „Забравени картини от незабравими книги“ в Столична библиотека


◊ ПОКАНА

Столична библиотека представя изложбата „Забравени картини от незабравими книги“ от рисунки и гравюри на Румен Скорчев и Петър Чуховски, както и книги с техните илюстрации – майсторски изпълнени творби по текстове на Байрон, Лермонтов, Багрицки и други.

Двамата големи български художници са представени на сегашната изложба с великолепни, изпълнени с виртуозност илюстрации и рисунки, както и с възторг и преклонение пред литературните произведения на световни поети и писатели.

Избраните творби на двамата автори се показват за пръв път и са само част от даренията, направени на Столична библиотека – културният институт приютил гравюри, рисунки, картини и на други майстори, преобразили със своето художествено наследство храма на книгата и в Музей – хранител на високите образци на изобразителното изкуство.

Откриване – 12 септември, 18.00 ч., Столична библиотека, галерия „София“, пл. „Славейков“ 4

Изложбата продължава до 15 септември 2017 г. След това ще бъде представена в училища и други културни институти в София и страната.

Автор:
Столична библиотека
Публикация:
09.09.2017 г. 12:52
Посетено:
1537
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26272-izlozhba-zabraveni-kartini-ot-nezabravimi-knigi-v-stolichna-biblioteka