Изложби

Българо-немски пленер „Диалог“

Творбите, създадени по време на пленера ще бъдат представени в галерия „Резонанс“, Пловдив на 1 септември

Българо-немски пленер „Диалог“

◊ СЪБИТИЕТО

От 25 август до 1 септември 2017 г. в базата на Спектър Керамик, гр. Брацигово се провежда второто издание на българо-немски пленер „Диалог“.  Организатор на пленера е Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив с финансова подкрепа на Министерството на културата.

Идеята на симпозиума е да събере творци от различни сфери на изобразителните изкуства, които се занимават и с преподавателска дейност.

През тази година немските участници в пленера са Лиса Хутер Шван, Ан Пинкус и Никола фон Турн – те живеят и творят в Мюнхен, Германия. Работят в областите на живописта, сценичния костюм и неконвенционалните форми. Трима изявени български художници са представители на художествените училища в София, Плевен и Казанлък. Това са Мими Добрева, Валентин Асенов-Хъкъла и Антон Антонов. Преподавателите от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, които участват в пленера са Михаела Иванова, Сашо Савов и Николай Няголов.

В романтичната атмосфера на китното родопско градче, художниците създават рисунки на голям формат с разнообразни материали и експериментират различни техники на рисуване. В непринудена обстановка участниците обменят идеи за прилагане на различни методи и похвати в обучението на младите хора в училищата по изкуства.

Творбите, създадени по време на пленера ще бъдат представени в галерия „Резонанс“, Пловдив на 1 септември от 17.30 ч.

Автор:
Галерия "Резонанс"
Публикация:
29.08.2017 г. 17:09
Етикети:
ДиалогизложбаПловдивГалерия Резонанс
Брацигово
българо-немски пленер
Посетено:
1223
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26225-balgaro-nemski-plener-dialog