Изложби

Изложба на студентите от ателието по стъкло в НБУ

18-28 юли 2017, галерия "Средец"

Изложба на студентите от ателието по стъкло в НБУ
Стъклена пластика на Ивайло Ненов


◊ ПОКАНА

Студенти от ателието по стъкло на Нов български университет ще представят свои творби в галерия „Средец“ от 18 до 28 юли. Те са резултат от вдъхновение, неуморен труд и мотивация. Творците споделят, че „произведението от стъкло провокира възприятията и насочва своя автор към проектиране на мисловната му енергия във веществена. Крехкият материал отразява фината същност на човешката душа и представя твърдостта на духа в постоянно движение.“

Студентите от ателието по стъкло на Нов български университет преминават през пресата на модерното технологично общество и не губят своята артистичност в устрема си към изкуството. Благодарение на непрестанната подкрепа и мотивация на техния преподавател и наставник доц. д-р Константин Вълчев младите автори смесват класически техники на художественото стъкло с новаторство.

Студентите печелят престижни международни награди, участват във форуми, организират културни събития и дейно допринасят за развитието на изкуството. Младите творци възраждат художественото стъкло в България с поставяне на витражи в храм-паметник „Св. Александър Невски“ и с организирането на Първо международно биенале на стъклото 2017. Част от програмата на Биеналето е изложбата на студентите от ателието по стъкло в НБУ. Стъклените пластики на авторите Веселина Гекова, Александър Тасев, Райна Тасева, Габриела Тончева, Белан Амин, Стефан Велев, Александра Велева, Софи-Хара Хараламбу, Рая Кирилова, Иво Ненов, Койа Чехларова, Петя Зашева, Таня Хубенова, Милена Никова и Деница Дешева ще бъдат изложени в галерия „Средец“ от 18 до 28 юли.

Заповядайте на откриването, което ще се състои на 18 юли от 18:00 ч. на бул. „Ал. Стамболийски“ 17.

 

Автор: НБУ
15.07.2017 г. 14:43
Посетено: 964
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26094-izlozhba-na-studentite-ot-atelieto-po-staklo-v-nbu