Изложби

Студенти от Нов български университет представят изложба „Керамични отражения“

18-28 юли 2017, галерия „Дебют“

Студенти от Нов български университет представят изложба „Керамични отражения“


◊ СЪБИТИЕТО

Изложбата „Керамични отражения“, чието официално откриване ще се състои на 18 юли от 18:30 ч. в галерия „Дебют“, представя част от семестриалните задачи на студентите по керамика от БП „Керамика и порцелан. Дигитални форми“ и МП „Керамика и порцелан. Съвременни и дигитални форми“ на Нов български университет.

В изложбата могат да бъдат видени както традиционни техники на градеж и глазиране, така и алтернативни похвати на пластична обработка и декорация. По традиция студентите работят по поставени теми, но и същевременно развиват свои свободни задачи с цел да „опитомят“ изразните средства в керамиката. Различните по визия произведения показват индивидуалните светоусещания и специфичните интереси на авторите.

Вече за трета поредна година студентите от програмите по керамика на НБУ осъществяват успешни изложби в галерия „Дебют“. Практиката от предишните две събития бе да се показват индивидуални проекти, но тази година концепцията е за обща годишна изложба, показваща резултатите от работата в ателиетата.

Участват Цветомира Борисова, Христина Радлова, Соня Иванова, Ивайло Ненов, Алина Папазова, Пламена Василева, Виолета Заранкова и др.

Изложбата „Керамични отражения“ може да бъде видяна от 18 до 28 юли в галерия „Дебют“ към НУИИ, бул. „Васил Левски“ 62.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
14.07.2017 г. 15:41
Посетено:
782
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26090-studenti-ot-nov-balgarski-universitet-predstavyat-izlozhba-keramichni-otrazheniya