Изложби

Образът на Апостола в българската и световната литература и в изобразителното изкуство

В Столична библиотека се открива документална изложба по повод 180-годишнината от рождението на Васил Левски

Образът на Апостола в българската и световната литература и в изобразителното изкуство


◊ СЪБИТИЕТО

На 12 юли 2017 г. от 11:00 ч. в Столична библиотека, Мраморно фоайе – партер, ще бъде открита документалната изложба „Образът на Апостола в българската и световната литература и в изобразителното изкуство”. Изложбата се организира по повод 180-годишнината от рождението на Васил Левски.

Гражданите и гостите на град София ще имат възможността да се запознаят с издания, посветени на личността и делото на Апостола, притежание на Столична библиотека.
Изложбата ще бъде придружена с постери, в които могат да се видят историите на създаването на първите паметници в София и в цялата страна, както и на графичните и живописните му портрети.

В изложбата са използвани материали от сайта „Българска история“ и книгата на Жечко Попов „Васил Левски в българското изобразително изкуство“.


*
Столична библиотека се включва в националните чествания по повод бележитата годишнина, отдаване на заслужена почит към делото и саможертвата на Апостола и неговият принос за свободата и независимостта на България.

Изложбата е включена в Националния календар за честванията на Общобългарския комитет „Васил Левски”.
Автор:
Организаторите
Публикация:
08.07.2017 г. 14:06
Етикети:
изобразително изкуствоСтолична библиотекаДокументална изложба
българската и световната литература
Образът на Апостола
Посетено:
929
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26071-obrazat-na-apostola-v-balgarskata-i-svetovnata-literatura-i-v-izobrazitelnoto-izkustvo