Изложби

Цанко Цанков с една "забранена" изложба в Арт галерия "Ларго", Варна

Втора част от изложбата „Малка лятна музика по Ларгото“

Цанко Цанков с една "забранена" изложба в Арт галерия "Ларго", Варна


◊ ПОКАНА

Арт галерия "Ларго" ви кани на

„Малка лятна музика по Ларгото“

Изложба – живопис в три части

Втора част: „Джаз - Цанко Цанков или един опит за забрана на картини в наши дни“

06 юли – 19 юли 2017, вернисаж 06 юли, 14-18 часа

 

„Джаз“ беше озаглавена втората част от изложбата „Малка лятна музика по Ларгото“, в която представяме Цанко Цанков. Междувременно се наложи в крачка да допълня заглавието на тази изложба така: „Джаз – Цанко Цанков или един опит за забрана на картини в наши дни“.

Защото картините на Цанко, които ще видите в тази изложба, бяха отхвърлени със замах от една известна галерия, от един престижен конкурс и от една всеобхватна социална мрежа... Опитаха се да ги скрият, забранят, отрекат... Защото в тях художникът руши табута и рисува „забранени“ (според някого) теми. Но изкуството е това, което винаги устоява на превратностите на времето и на цензурата на фалшивата скромност.

Джазът е свободен, бунтарски, провокативен. Такива са и творбите на Цанко, които ще види публиката в галерия „Ларго“. Скандални, неочаквани, предизвикателни, десетте голямоформатно платна ще предизвикат вълна от интерес, но явно и от протест. Протестът на дребните души, на безпочвената и смешна в 21. век пуританска естетика, на първосигналното, неинформирано отричане.
Елате и се насладете на тези почти „забранени“ картини от 6 до 19 юли в Арт Галерия Ларго. Очакваме ви на вернисажа на 6 юли от 14 до 18 часа. Повече снимки на картини от изложбата вижте в сайта на галерията тук.


Третата част на изложбата "Малка лятна музика по Ларгото" ще представи софийската художничка Галина Чунтова. Вернисажът е на 20 юли от 14 до 18 часа.

Автор:
Арт галерия "Ларго"
Публикация:
05.07.2017 г. 15:00
Посетено:
1500
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26063-tsanko-tsankov-s-edna-zabranena-izlozhba-v-art-galeriya-largo-varna