Изложби

Арт галерия "Le Papillon" представя Атанас Хранов: "Портрети от едно пътуване"

Изложба живопис и скулптура, 5-26 юли 2017

Арт галерия "Le Papillon" представя Атанас Хранов: "Портрети от едно пътуване"


◊ СЪБИТИЕТО

Арт галерия "Le Papillon"
представя

Атанас Хранов

„Портрети от едно пътуване“


Изложба живопис и скулптура
5-26 юли 2017 г.

Откриване: 5 юли, 19 часа,
Варна, ул. "Драгоман" 12

„Художниците са очите на света. Те съзерцават и описват света вместо другите около тях. Когато хората разглеждат картина, виждат света през очите на художника. Ако това, което видят, ги развълнува, значи творецът е успял да сподели с тях своя малък личен свят.“
Атанас Хранов

 
Арт галерия "Le Papillon" с удоволствие представя между 5 и 26 юли отново творчеството на обичан  и талантлив художник - Атанас Хранов с най-новите му творби. Посрещаме слънчевия юли с една изложба, вдъхновена от морски пътешествия,  съпреживени и споделени под звездното небе. Експозиция, събрала в себе си цялата палитра от емоции, породени от съприкосновението с безкрайността на морската стихия.

Атанас Хранов работи в областта на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично жанровете. Перфектно владее материите - от дърво, през метал, мазилки, до деликатно, фино изписване на формите и използва вещите си умения както в скулптурните си творби, така и в живописта. В картините си изгражда триизмерно пространство със средствата на илюзорната живопис и вграждането на различни обекти в тях. Отличителен белег е доминиращото присъствие на орнамента, изведен до чист знак. Включените в изложбата творби са синтез от характерни портрети, форми на елементи от ежедневието и архитектурата, които чрез средствата на своята фантастична образност авторът умело превръща в своеобразни портали към паралелни светове.

Загатващи реални детайли, като пътуващи образи от далечни и близки страни, от познати и непознати реалности, облечени в топла, мека, но дълбока живопис, с тънка четка разказват историята на едно трансатлантическо пътуване. Това е едно от последните вълнуващи преживявания на автора, дало енергичен тласък за творческа трансформация на емоционалното и физическо приключение. Такъв е и нашия живот – пътуване между хора, приятни и неприятни случки, емоции, мечти, цели, тъга и радост. Разнообразните опитности, новите умения и опознавания осмислят пътя ни и дават усещане за сладост от осъществяване на намерения и цели. И колкото по-разнообразен, шарен, сложен, лъкатушещ, но весел и усмихнат е нашия път, с толкова по-голямо удовлетворение ни се изпълва душата. Такива са и магическите картини и запомнящи се скулптури на Атанас Хранов – уж привидно ясни с реалистично изпълнени детайли, а с финото усещане за живопис, сложни цветове и композиции, които освобождават съзнанието на зрителя и бързо го превземат с вълнуващо пътешествие. Творбите му ще ни потопят в магическия реализъм на изкусната живопис с фини линии, дълбоки цветове и пространства, разкриващи мистичната философия и високия талант на Атанас Хранов.

Автор:
Арт галерия "Папийон"
Публикация:
03.07.2017 г. 12:34
Посетено:
1698
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/26051-art-galeriya-le-papillon-predstavya-atanas-hranov-portreti-ot-edno-patuvane