Изложби

Юбилейната фотографска изложба на БГ Прес Фото ще бъде представена във Vivacom Art Hall

Най-популярната столична галерия за модерно изкуство е домакин на престижното събитие за трета поредна година

Юбилейната фотографска изложба на БГ Прес Фото ще бъде представена във Vivacom Art Hall
Автор: Емилия Маслинкова


ИЗЛОЖБА "15 ГОДИНИ БГ ПРЕС ФОТО"

На 8 юни (четвъртък) от 18:30 ч. във VIVACOM Art Hall ще бъде открито юбилейното 15-о издание на най-стария български конкурс за репортажна фотография – БГ ПРЕС ФОТО. В експозицията са подбрани 300 снимки, награждавани и показвани в рамките на конкурса през годините. Те проследяват най-знаковите събития и личности през последните 15 години, заснети от български фотожурналисти, и представляват както безценен документ на епохата, така и вдъхновяващо доказателство за таланта и уменията на българските фоторепортери.

Изложбата се реализира с подкрепата на Столична община, като за трета поредна година водещото арт пространство за съвременна фотография – VIVACOM Art Hall, е домакин на събитието.

В рамките на изложбата „15 години БГ ПРЕС ФОТО“ посетителите на галерията ще имат възможността да си припомнят политическите метаморфози и кризи от последното десетилетие и половина, пътя към властта – и извървелите го. Места, до които малцина могат да достигнат. Моменти, които само най-добрите фотографи могат да уловят. Лица, които няма как да забравим. Влизането на България в НАТО и Европейския съюз, мафиотските убийства, войните в Чечня, Ирак, Либия, Сирия и Украйна, спасяването на медицинските ни сестри, взривовете в Челопеч, влакът Пловдив-Кардам в пламъци, най-значимите протести, българските военни контингенти, наводненията и други природни бедствия у нас и по света. Празници, традиции и съвременност. Спортни успехи, малцинства и екзотика. Всекидневният живот, науката, хумор и красотата на природата – от Витоша до Антарктика...

Ежегодната изложба на БГ ПРЕС ФОТО е сред най-посещаваните и очаквани фотографски събития. Български и чуждестранни фоторедактори, куратори и фотожурналисти съставят журито, което отсява най-добрите кандидатури. Конкурсът оказа безценно влияние върху фотожурналистиката у нас, насърчавайки изразяването чрез фотосерии и документални истории, както и концептуалния подход във фотожурналистическата работа.

Изложбата „15 години БГ ПРЕС ФОТО“ ще може да бъде разгледана до 18 юни във VIVACOM Art Hall на ул. „Ген. Гурко“ №4.

 

Допълнителна информация за изложбата може да бъде намерена на адрес: www.facebook.com/VIVACOMArtHall

Автор: Vivacom Art Hall
07.06.2017 г. 16:36
Посетено: 799
Етикети: фотография, изложба, Vivacom Art Hall, 15 години БГ Прес Фото
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25897-yubileynata-fotografska-izlozhba-na-bg-pres-foto-shte-bade-predstavena-vav-vivacom-art-hall