Изложби

”Съединение (Be)r(Li)n“ - изложба на фотографа Пламен Ангелов Plabo

Част от програмата на Месец на фотографията 2017

”Съединение (Be)r(Li)n“ - изложба на фотографа Пламен Ангелов Plabo


◊ СЪБИТИЕТО

От 6 до 20 юни 2017 галерия "Heart Gallery" ще бъде домакин на авторската фотоизложба на Пламен Ангелов Plabo "Съединение (Be)r(Li)n“. На откриването й на 6 юни, вторник, в 19:30 ч. са поканени всички изследователи на „макро-химията“ на човешките взаимоотношения. Входът е свободен.

Изложбата включва 19 черно-бели фотографии, които Пламен Ангелов Plabo прави за по-малко от 24 часа при пътуването си до Берлин в началото на 2017 и които разкриват видимите и невидими контрасти в модерния мегаполис. Разделен в миналото, днес Берлин се е превърнал в съединение на изтока и запада – по аналогия от химията* - модерна сплав от внушителни здания с футуристичен вид, но със сдържана умереност.

*В света на химията, намиращите се един до друг в периодичната таблица елементи Литий (Li) и Берилий (Be) не могат да се свързват един с друг. Въпреки това, учените са направили теоретично предвиждане, че в условия на много високо налягане (5 до 10 пъти по-високо от това, при което се формират диамантите), тези два елемента биха могли да се свържат. И когато това стане - биха формирали напълно ново съединение Литиево-Берилиева сплав, което на теория би притежавало едно от най-търсените качества в химията и физиката - свръхпроводимост.

Изложбата ”Съединение (Be)r(Li)n“ е част от програмата на най-значимото ежегодно фотографско събитие в България "Месец на Фотографията 2017", с тема за 2017 - „Контрасти“. Може да откриете сами красотата на изложбата на Пламен Ангелов Plabo от 6 до 20 юни в галерия "Heart Gallery", бул. „Витоша“ 124, до НДК. Входът е свободен. 

 

◊ ЗА АВТОРА

Пламен Ангелов Plabo е артистичен тип със страст по черно-бялата фотография. Търси философията във фотографията, като се опитва да докаже чрез работа си и истински вярва, че ограниченията в собствената ни реалност се крият само в главите ни. Повечето от неговите проекти поставят под въпрос достоверността на общата ни реалност, като "огъват" общопознатата действителност през свободата или ограниченията на съзнанието му, придавайки й допълнителни - свръхестествени характеристики. Реални сцени, реални места, реални хора - само че, наблюдателят е различен…

Например неговите "Бели коне", които сякаш изпитват абсолютно същите – човешки емоции и всеки момент ще заговорят или уловените мигове в "Амстердам", където времето сякаш е напълно спряло и можеш да се разходиш, докато всичко е замръзнало. Или в "Лицата У", където незабележимата улица под краката ни оживява като различен свят от друго абстрактно измерение. А сега и контрастите в ”Съединение (Be)r(Li)n“…


Автор:
Елена Грибнева
Публикация:
06.06.2017 г. 15:52
Етикети:
фотографска изложбаизложба
Съединение (Be)r(Li)n
месец на фотографията 2017
Пламен Ангелов Plabo
Посетено:
832
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25888-saedinenie-be-r-li-n-izlozhba-na-fotografa-plamen-angelov-plabo