Изложби

"Преместване на граници" в Галерия "Гешов"

Изложба живопис на Димитър Кирчев

"Преместване на граници" в Галерия "Гешов"


◊ ИЗЛОЖБАТА

Димитър Кирчев ще представи своите нови живописни работи в Галерия "Гешов" от 02.06. до 20.06.2017 г. В  духа на едно постминималистично и постконцептуалистко изразяване, се вижда специфичната работа на художника с формите, обемите и цвета. Постигната е монументалност на изображението, въпреки размера на формите, както и вътрешен ритъм, пулс на творбата. Художникът изгражда визуалния образ, като разчита както на философски утаения смисъл, така и на неочаквани пролуки, инсайт в работите си.

Наблюдаваме зрелостта и тишината, усамотеността на артиста. Отделен от спомена, дистанциран, скита и вижда съдбата си през пламнала мъгла. Какво носи в съзнанието си художникът между  четката и укритията на самотата, визуализирани в творбите като цветна мъгла и сенки. Пропадания във времето, и дързостта на този, който помни движението, губи се и остава цял, извървения път нагоре с достойнство и мъдрост, която се опитва да бъде визуално споделена.


◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Димитър Кирчев
е с над 25 изложби в биографията си. Участва в представителни експозиции на съвременно българско изкуство зад граница - Лондон, Милано, Виена, Истанбул и др. Член на СБХ, както и на Международната асоциация за пластични изкуства (АИАП) - ЮНЕСКО. Негови картини са притежание на Националната художествена галерия, СГХГ, ДХГ - Пловдив, Президентството на България, Министерството на финансите, Пловдивска община, колекция „Мацумае“ Япония, колекция „Стоичков“ - Барселона и други частни колекции в Австралия, Белгия, Канада, Израел, Франция, Германия, Гърция, Русия, Тайван, Швейцария.

Автор:
Галерия Гешов
Публикация:
01.06.2017 г. 18:06
Посетено:
1489
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25854-premestvane-na-granitsi-v-galeriya-geshov