Изложби

„Ръцете горе“ за младите художници

Проект “Ръцете горе – насърчаване на ефективното премахване на телесното наказание”

„Ръцете горе“ за младите художници


◊ ПОКАНА

На 30.05., от 16 часа в Галерия 2.0 (ул. „Шести септември“ 26), в навечерието на Празника на детето, ви каним на изложба с картини на деца от Център за обществена подкрепа – Надежда, социална услуга към Институт по социални дейности и практики.

Вече три години, всяка седмица деца и младежи от арт ателието се учат да изразяват трудните емоции с цветове, да рисуват с четки, да работят в група, да се усмихват на красивото, да бъдат търпеливи един към друг, да смесват боите и да оцветяват живота си в по-пъстри цветове, под ръководството на българския художник – Цветомир Асенов.

Ние искаме те да продължат да правят това.
Събраните средства от продадените картини ще бъдат използвани за закупуването на материали за новата учебна година.

На изложбата ще бъдат представени и избрани визии и послания от млади художници и графични дизайнери от Mеждународен конкурс за печатна реклама „Hands up”, организиран по проект “Ръцете горе – насърчаване на ефективното премахване на телесното наказание”. Проектът е финансиран от Европейската комисия, програма „Права, равенство и гражданство”.

В подкрепа на младите таланти ще се включи проектът „Джаз за деца” на фондация „Джазтет”, както и любимата марка на малки и големи - Лактима Балкан.

Вход свободен

www.sapibg.org


Автор:
Невена Григорова, Институт по социални дейности и практики
Публикация:
29.05.2017 г. 13:21
Етикети:
изложбадетски рисункидецаФондация Джазтетпроект
Ръцете горе
Институт по социални дейности и практики
Посетено:
967
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25824-ratsete-gore-za-mladite-hudozhnitsi