Изложби

Изложба “Експресивна лирика и следи” на Илирян Бекири и Башким Меджити

Изложба живопис в КИЦ на Република Македония

Изложба “Експресивна лирика и следи” на Илирян Бекири и Башким Меджити


◊ ПОКАНА

На 22 май от 18:30 ч. в галерията на КИЦ на Р Македония директорът на центъра Васко Шутаров ще открие изложбата “Експресивна лирика и следи” от Илирян Бекири и Башким Меджити.

Илирян Бекири (Тетово) е завършил Факултета за изящни изкуства, специалност “Живопис” в Тетовския университет през 1998 година, а магистърска степен през 2002 г. в Университета в Прищина.

От 1998 до 2002 г. е бил асистент във Факултета за изящни изкуства, а от 2002 до 2005 г. и преподавател в същия факултет. Бекири е реализирал много самостоятелни и групови изложби в Македония и в държавите от региона, участвал е и в много художествени пленери.

Башким Меджити, академичен художник от Гостивар, е реализирал много самостоятелни и групови изложби в Р Македония и чужбина. През декември 2007 година е бил участник в художествен проект на художници от балканските страни, представен и в София.

Съвместната изложба на Илирян Бекири и Башким Меджити в КИЦ на Р Македония е тяхното първо представяне пред публиката в София. Проектът е част от годишната програма на КИЦ на Р. Македония в София за 2017 година и е подкрепен от Министерството на културата на Р Македония.


Автор:
КИЦ на Р Македония
Публикация:
22.05.2017 г. 12:39
Етикети:
живописизложбаКИЦ на Р Македония
Башким Меджити.
Илирян Бекири
Посетено:
759
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25793-izlozhba-ekspresivna-lirika-i-sledi-na-iliryan-bekiri-i-bashkim-medzhiti