Изложби

"Per Salsa Ricevuta" - изложба на Франческо Марано в Пловдив

23 май - 31 май 2017, галерия "Резонанс"

"Per Salsa Ricevuta" - изложба на Франческо Марано в Пловдив


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия "Резонанс"
представя

Франческо Марано

"Per Salsa Ricevuta"

23 май - 31 май 2017

Откриване на изложбата - 23 май, вторник, от 18.00 ч. в галерия "Резонанс" - Пловдив, ул. "Петър Парчевич" 14


Франческо Марано е професор в Университет Базиликата, в град Матера, преподава етнология и визуална антропология. Неговите изследвания засягат визуалната антропология, арт антропологията, етнографията на готвенето и културната идентичност. Автор е на етнографски видеа, избрани и споменавани в различни фестивали. Марано е куратор на Rupextre – седалище на артисти и антрополози. Автор е на етно артистичната изложба Per Salsa Ricevuta. Творбите му включват арт видеа, картини и арт звуци. 

Изложбата в Пловдив включва част от етно артистичната изложба Per Salsa Ricevuta – (За  получената благодат), както и  картини, текстове и музика за песни и етнографски видеа.

Изложбата е резултат на изследването на южняшката традиция да се изпращат колети с храна на роднини, заминали да учат или работят в Северна Италия. В тази кратка версия на видеото са показани интервюта и рисунки. Рисунките са коментари на практиката да се изпращат колети с храна. Инспирирани са от обетите, които вярващите дават на боговете за получената благодат.

Рисунките са със смесена техника и могат да бъдат позиционирани в рамките на постмодернистичното направление, където различните медии (посредници) и форми на въображаемото се съединяват. Текстовете за песни търсят да дадат сетивна осезаемост за емоционалните мерки чрез движещи се картини / Andante with Fluxes / и свързване на личния ежедневен живот с политически въпроси / Eastscape and Ukrainian Life of Plants /.

Автор:
Антония Димитрова, галерия "Резонанс"
Публикация:
21.05.2017 г. 16:52
Етикети:
изложбаПловдивГалерия Резонанс
Per Salsa Ricevuta
Франческо Марано
Посетено:
1012
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25789-per-salsa-ricevuta-izlozhba-na-franchesko-marano-v-plovdiv