Изложби

Художествената академия ще гостува на Столична библиотека за 24 май

Изложба „Просвета“ на студентите от специалност „Плакат и визуална комуникация“

Художествената академия ще гостува на Столична библиотека за 24 май


◊ СЪБИТИЕТО

Художествената академия ще гостува на Столична библиотека за 24 май

На 23 май 2017 г. от 16:30 ч. в Столична библиотека, зала „София“ ще се открие изложба живопис „Просвета“ на студентите от специалност „Плакат и визуална комуникация“ от Националната художествена академия, посветена на 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

За студентите от специалност „Плакат и визуална комуникация“ 24 май е особено вълнуващ празник. Буквите за тях са извор на вдъхновение, художествени вълнения и естетическа радост, но и храм на преклонение, задължения и отговорности. Освен чрез пряката среща с нашата писменост, в дисциплините „Шрифт“ и „Плакат“ те заявяват своето уважение към азбуката и нейните създатели, към нейните хранители и преносители, към нейното минало и бъдеще, а в ателието по живопис – с проникновения взор към картината.

Изложбата „Просвета“ е онази част от духовния им свят, която студентите дължат като почит и благодарност пред Апостолите на нашата култура и онази част от тяхната душевност, която е естествената дарохранителница на нашата идентичност.


Автор:
Столична библиотека
Публикация:
19.05.2017 г. 14:50
Посетено:
2218
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25766-hudozhestvenata-akademiya-shte-gostuva-na-stolichna-biblioteka-za-24-may