Изложби

Разчупване на рамката в забравен хоризонт

Изложба на Поло Оконе в галерия "Етюд", 23 май – 11 юни 2017

Разчупване на рамката в забравен хоризонт


◊ ИЗЛОЖБАТА

На 23 май, вторник, от 18:30 часа галерия "Етюд" има удоволствието да ви представи творби на един интересен художник, който нарича себе си Поло Оконе. Изложба, която носи заглавието „Разчупване на рамката в забравен хоризонт“ и включва живописни картини от цикъла „Забравен хоризонт“, се открива на 23 май и ще може да бъде видяна в пространството на галерия ЕТЮД до 11 юни 2017.

Изложбата, която авторът представя в галерия "Етюд", е мултиконцептуална с няколко пласта Концепти, базирани на идеята в творбата на Йозеф Кошут („Един и Три Стола“ 1965), където той реализира формулировка на това какво е Концепт и как може да бъде представен. В своя цикъл живописни платна „Забравен Хоризонт“, Поло Оконе прави реплика на творбата на Кошут като оставя на зрителя самостоятелно да разчете и интерпретира образите в картините. Цикълът „Забравен Хоризонт“ съдържа подзаглавията „Разчупване на рамката“ и „Това е стол“ като реплика на споменатото произведение на Кошут. Поло Оконе и неговата маслена живопис ще ви представят авторска гледна точка към света на концептуалната живопис, като ви разкрият мистерията на авангарда и сюрреализма.

Поло Оконе (Poullo Oconne, чието истинско име е Кристиян Димитров) е физик по образование, завършва Физически факултет на Софийски университет. Занимава се с философия, психология, пърформанс, а в момента работи като ИТ-специалист. От дълги години насам не е търсил творческа изява. Участвал е в четири смесени изложби, с доста голям интерес и привличане на вниманието. Нарича себе си Концептуалист и допълва: "моето изкуство принадлежи едновременно към концептуализма, авангарда, сюрреализма, реализма и минимализма"...


Изложбата "Разчупване на рамката в забравен хоризонт" ще може да бъде видяна в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София) до 11 юни 2017.

Автор:
галерия "Етюд"
Публикация:
17.05.2017 г. 17:00
Етикети:
Посетено:
1792
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25741-razchupvane-na-ramkata-v-zabraven-horizont