Изложби

"Ритъмът на нюансите" - едно приключение с творчеството на Марин Делимаринов

Изложба в галерия "Минерва", 11 май - 19 юни 2017

"Ритъмът на нюансите" - едно приключение с творчеството на Марин Делимаринов


◊ ПОКАНА

Галерия "Минерва" има удоволствието да Ви покани на едно пътуване с творчеството на Марин Делимаринов.

Приключението наречено "Ритъмът на нюансите" може да посетите от 11.05. до 19.06.2017 във фоайето на Гранд Хотел София, ул. "Гурко" 1.

Любителите на изкуството ще имат възможност да се насладят на 21 маслени живописни платна сътворени в типичния за автора стил, но с едно ново, по-различно звучене. 

Водещото начало в творческите търсения на художника Марин Делимаринов е един романтичен призив на съвременния творец за възвръщане към националното. Опорните точки на неговото творчество са културната традиция, душевността на българина и уникалността на националната ни идентичност. Тази живопис, излъчваща невероятна виталност, внушава дълбоко човешко пластично преживяване и естетическа наслада. Изкуството му е свързано с приказната красота на родината. Неговите пейзажи са също приказни, понеже отразяват различни кътчета от страната ни. Авторът черпи вдъхновение от природата, но никога не я отразява като фотография върху платното. Умението на автора да стилизира природата е признак за наличието на тънко чувство в художника, който взема действителността, като средство да изрази своите чувства. Всеки сюжет е подчинен на идеи и мисли, при които водещ е цветът. Емоционалното въздействие, както и другите компоненти рисунка, обем, деформация, пространство, време, символика са степенувани по различен начин в творбите му, подсказвайки и подсилвайки основната идея и цветовата хармония.


Автор:
Мария Делимаринова
Публикация:
09.05.2017 г. 10:36
Посетено:
1474
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25637-ritamat-na-nyuansite-edno-priklyuchenie-s-tvorchestvoto-na-marin-delimarinov