Изложби

"Петте елемента" - изложба на Студио „Принт Нест“

3 май - 23 май 2017, Галерия "Червената точка"

"Петте елемента" - изложба на Студио „Принт Нест“


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Червената точка“
представя

Петте елемента

Изложба на Студио „Принт Нест“

3 – 23 май  2017

Откриване на изложбата на 3 май от 19 часа,
Галерия и депо за изкуство„Червената точка“,
София, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 24

Пет години след основаването си, графичната група ПРИНТ НЕСТ прави едно по-експериментално представяне пред публиката на София и феновете си. И да, пет години след началото, авторите от групата вече имат лоялни фенове. Привличането им се дължи на много талант, социална чувствителност, безсънни нощи и активни дни.

Всеки от авторите може да се похвали с активна творческа история за изминалите 12 месеца от последната изява на Студиото в „Червената точка“. Но петорната сила на творчеството е събрана в общите им годишни изложби, последната от които може да бъде видяна от 3 до 23 май в арт депо „Червената точка“.

Зоран Мише, Горан Тричковски, Васил Ангелов, Павел Целкоски и Иван Матеев са креативни работохолици. Който познава творчеството им, ще се изненада, който не ги познава, ще ги открие. При всички случаи изложбата на ПРИНТ НЕСТ ще е изживяване.

Авторите са пет, споделените години са пет, а темата, която ги обединява този път, са „Петте елемента“. Жребий между петимата определя кой с коя стихия ще се бори. Резултатът е провокация към графиката като класически изказ и експериментално за авторите навлизане в нови територии. Древните китайци използват петте елемента, за да си обяснят взаимодействието на природните сили и връзките между отделните явления. Петте стихии, както също ги наричат, съществуват самостоятелно и взаимосвързано и са както разрушаваща, така и съзидателна сила. Те създават една единна система и хармония, която е заложена и в изложбата на ПРИНТ НЕСТ. 


Автор: Галерия "Червената точка"
02.05.2017 г. 16:54
Посетено: 911
Етикети: графика, изложба, София, Галерия Червената точка, Студио Принт Нест
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25602-pette-elementa-izlozhba-na-studio-print-nest