Изложби

„Преживяването на малките неща“ - изложба акварел на проф. д-р Людмил Георгиев

27 април – 31 май 2017 г., Музей на Нов български университет

 „Преживяването на малките неща“ - изложба акварел на проф. д-р Людмил Георгиев


◊ СЪБИТИЕТО

Нов български университет
представя

„Преживяването на малките неща“

Изложба акварел на проф. д-р Людмил Георгиев

 
27 април – 31 май 2017 г.

На 27 април (четвъртък) от 18:00 часа в Музея на Нов български университет ще бъде открита изложбата „Преживяването на малките неща“ на проф. д-р Людмил Георгиев.

Това е трета самостоятелна изложба на проф. Людмил Георгиев. Както самият той твърди - акварелът си остава постоянната му любов поради трудното му овладяване, а техниката му изисква посвещение именно заради подмамващата простота и непоправимата окончателност на всеки щрих.

Авторът е известен с карикатурите си, отпечатвани във вестници и списания у нас и в чужбина в периода 1968-1991 г. През 1969 г. предлага за първи път миниатюрни копия на икони в магазините на Съюза на българските художници, рамките на които резбова сам. Има сериозни постижения в т.н. овчарска резба. Занимава се с изработването и осъществяването на проекти, смесващи провинциалния с винтидж стила в интериорното обзавеждане. Смята, че изкуството е много лична изява и не претендира за признание. Намира за достатъчно, ако наблюдаващия работите му изпита моментно удоволствие.

Изложбата е финансирана от Фонд „25 години Нов български университет“, ще бъде открита от доц. Валентина Ганева-Маразова, Димитър Шумналиев и проф. Анри Кулев, и може да бъде посетена до 31 май 2017 г.

Автор:
НБУ
Публикация:
25.04.2017 г. 13:29
Посетено:
2056
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25559-prezhivyavaneto-na-malkite-neshta-izlozhba-akvarel-na-prof-d-r-lyudmil-georgiev