Изложби

Компютърна графика от Полша

"Транскултура" от Пьотр Пуцило

◊ СЪБИТИЕТО

На 24 юли, понеделник, 2006 г. от 18,00 ч. в Галерията на Полския институт на ул. "Веслец" № 12, ще се състои откриване на изложба компютърна графика “ТРАНСКУЛТУРА” на Пьотр Пуцило с негово участие.


◊ ЗА АВТОРА

Пьотр Пуцило (род. 1971) от най-ранно детство се интересува от изкуство и световни култури. След промените, настъпили в Полша, опознавайки културата на Магреб, работи като екскурзовод в Мароко, води радиопредавания, посветени на етномузиката, публикува материали в пресата, посветени на различни народни инструменти. Понастоящем Пьотр Пуцило е художествен координатор в музикално издателство, което се занимава с етномузика. Проектира плакати и обложки на дискове.

Негови работи са публикувани в Полша, Германия, САЩ и Великобритания. Работил е с такива творци като Ооями, Боливуд Брас Бенд, Трансглобал Ъндърграунд, Клотер К, Лей Соу и др. През 2005 г. участва в изложбата ГЛОБАЛТИКА Арт Ексхибишън, където неговите работи се излагат заедно с творбите на такива известни творци като Реза Абедини (Иран), Овусу Анкома (Гана), Маджид Абаси (Иран), Естер Малангу (ЮАР), Синтия Сейнт Джеймс (САЩ).

Интернет страницата на Пьотр Пуцило www.piotrpucylo.com

Изложбата продължава до 11 август.
Вход свободен
Автор:
Полски институт - София
Публикация:
18.07.2006 г. 15:58
Посетено:
830
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2555-kompyutarna-grafika-ot-polsha