Изложби

Галерия „Аросита” представя изложбата “GoldHeaven” на Ивайло Христов

Светещи рисунки, обект, инсталация, живопис

Галерия „Аросита” представя изложбата “GoldHeaven” на Ивайло Христов


◊ ПОКАНА

Галерия „Аросита”
представя

“GoldHeaven”

И
зложба на Ивайло Христов

18-26 април 2017

„Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око…“ - с този цитат започва своя текст Ивайло Христов, чиято шеста самостоятелна изложба се открива на 18 април в столичната галерия „Аросита“.

Проектът на Ивайло Христов се представя пред публика в контекста на кулминацията на дните, посветени на най-големия православен празник Възкресение, но неочаквано религиозната тема е визуализирана със средствата на съвременното изкуство – светещи рисунки, обект, инсталация и живопис.

Творбите се отнасят както към исторически, така и към съвременни събития, подсказвайки философски въпроси и лични интерпретации.

Ивайло Христов (1979) е завършил живопис в Националната художествена академия. Носител е на много национални и международни награди, сред които наградата FutureFest | Future work, Лондон (2016) и наградата на СБХ от Третото национално биенале на рисунката, В. Търново (2015). В студентските си години е носител на Първа награда за живопис на фондация "Св. св. Кирил и Методий" (2003). Представял е свои самостоятелни проекти в Националната художествена галерия, галерия Буларт и други.

Изложбата “GoldHeaven” може да бъде разгледана в галерия „Аросита“ до 26 април.

Автор:
Галерия „Аросита”
Публикация:
19.04.2017 г. 15:09
Посетено:
1413
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25508-galeriya-arosita-predstavya-izlozhbata-goldheaven-na-ivaylo-hristov