Изложби

Международна изложба с плакати "Молиер без граници"

През 2017 г. се отбелязват 395 години от рождението на Молиер

Международна изложба с плакати "Молиер без граници"


◊ ПОКАНА

На 30 март от 18.00 ч в галерия „Мисията” Държавният културен институт в партньорство с Международното триенале на сценичния плакат – София ще представят международната плакатна изложба „Молиер без граници”. Селекция от около 30 плакатa ще бъдат изложени в галерията на Института по случай Световния ден на театъра и Международния месец на франкофонията.

Експонати от фонда на триеналето и нови произведения, създадени специално за случая; плакати на признати майстори и на съвсем млади автори са обединени в проект, който ще продължи да се развива във времето, присъединявайки още артисти от цял свят, сред които и един от най-влиятелните съвременни френски плакатисти - проф. Мишел Буви и възпитаниците му.

През 2017 г. се отбелязват 395 години от рождението на френския драматург Жан-Батист Поклен, известен със сценичното си име Молиер. По този повод Международното триенале на сценичния плакат инициира проект, посветен на творчеството на големия драматург и майстор на комедията.

Организаторите: Държавен културен институт към МВнР и Международното триенале на сценичния плакат - София, благодарят на всички участници и на специалните селекционери - Александра Гогова, Димитър Трайчев, Капка Кънева, Костадин Отонов и Христофор Кръстев.

Изложбата в София слага начало на европейско турне на колекцията и е част от акцията "През очите на плаката", включена в Календара на културните събития на СО за 2017 г.

Очакваме Ви!
 
Автор:
Албена Спасова
Публикация:
30.03.2017 г. 00:21
Посетено:
2632
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25378-mezhdunarodna-izlozhba-s-plakati-molier-bez-granitsi