Изложби

Изложба живопис на Борян Лазаров

Галерия Солерс представя

Изложба живопис на Борян Лазаров


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия СОЛЕРС Ви кани на ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС на БОРЯН ЛАЗАРОВ.


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

18 юли – 28 юли 2006
Галерия Солерс


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ХУДОЖНИКА

Борян Лазаров е роден през 1979 г. в гр. София. Завършил е Националната художествена гимназия в София, а след това получава стипендия за следване в лондонския колеж “Byam Shaw”, част от Лондонския институт по изкуства. След дипломирането си през 2001 г. работи като художник на свободна практика.

До момента Борян Лазаров има 7 самостоятелни изложби в Лондон, Виена, Осло и София. Настоящото представяне в галерия СОЛЕРС включва девет нови маслени картини, няколко произведения в смесена техника и няколко рисунки. Те не са обединени от обща тема или заглавие, а представляват по-скоро различни търсения на автора. Ето какво споделя той: „Ако можех дори да се доближа до заглавие на изложбата, което да обедини тези картини, да ги приобщи и свърже в една ясна идея, щях да го поставя веднага като лайтмотив. Но това ми е невъзможно. Напълно неестествено би било да поставя тези образи като серия, те са толкова различни и ако една идея подхожда на няколко работи, тя се превръща в антитеза за останалите. Оставяйки ги свободно да се оформят в съзнанието ми, всички тези картини са плод на искрено вдъхновение и всяка носи свой собствен заряд.”

Борян Лазаров определя себе си като рисувач и мечтател. За него творческият процес е сложен, защото тогава „изплуват натрупани преди години положения, на повърхността излизат открития, правени отдавна, в друга обстановка. Но винаги това възвръщане на старото е съчетано с нещо ново. ...Вдъхновението не идва с отговори на въпроси, а с нещо като победа над въпросите, над мислите, то е в движението и улавянето на усещанията вътре в нас и тези, породени от раждащите се рисувани образи...”
Автор:
Златина Гонева, Галерия Солерс
Публикация:
11.07.2006 г. 15:50
Посетено:
2761
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2536-izlozhba-zhivopis-na-boryan-lazarov