Изложби

7 години "Резонанс" на Седмото небе

Галерия "Резонанс" празнува 7 години от своето създаване

7 години "Резонанс" на Седмото небе


◊ ГАЛЕРИЯ "РЕЗОНАНС" НА 7!

През 7-те години на своето съществуване галерия „Резонанс” наред с всички други проекти е реализирала 7 проекта „7“, в 7 различни дестинации – в галерийна среда, в Австралия, в Берлин, във Венеция, в Антарктида, в Крайова и на Международния арт фестивал „Горски Резонанс“. Настоящият проект „На 7-то небе“ посвещаваме на 7-я рожден ден на галерия Резонанс.

Дали 7-то небе е ароматът на мушкато от саксиите на прозореца? Или дъхът на сено и звезди? Единението на горе и долу? Или разредения въздух на Космоса? Може би най-висшите духовни преживявания. Щастието на върха… Кога сме на 7 крачки от рая? И там ли е 7-то небе? Светлината в душата ли е 7-то небе? Може би любовта в най-широк план е територията на 7-то небе. Вярвате ли, че възторгът, въодушевлението, вдъхновението ни изстрелват за 7 секунди на 7-то небе. Там във Вселената или тук на Земята, има 7-мо небе. За всеки то е различно, но съществува. Ако може заедно да го достигнем, ще бъде чудесно. Тогава и аз ще съм на 7-то небе. Надявам се, някой да ми подаде ръка от високо. И така всички ще се движим по ръба на Резонанса. Ще гравитираме до ритуалната флуидност, до интуитивните духовни граници, до експериментаторската креативност, до неясните иновационни трепети. През изминалите 7 години 7 е символ на уловените вибрации, на тайнственото мистично послание, на небесната гледна точка. Така преминахме през тези 7 години на артистичната сцена, сякаш преминаваме под дъгата на 7-то небе.

На първа пролет галерия „Резонанс” празнува 7 години от своето създаване. Като отглас в пространство без време, 7-цата със своите неуловими нюанси и интонации, като че ли се рее някъде между небето и земята в духовни дълбочини, но и в духовни извисявания. Защото 7 ни препраща с интуитивен шепот в мистичната среда на един неразгадаем свят, който трябва да открием. През тези 7 години имахме лудост не толкова в житейски план, а лудост до духовния хоризонт на търсенията си. Вдигнахме толкова високо летвата, че стигнахме до 7-то небе. Това беше едно духовно приключение, едно върховно   изживяване, свързано с най-високите стойности на щастието в изкуството. През тези 7 години ние подаряваме емоции, чувства, асоциации. През тези 7 години осъзнахме, че 7-то небе е на върха на щастието. Елате на нашето 7-мо небе! Дълбокото 7-мо небе вътре в нас!

Да усетим 7-те мига Резонанс, когато нашето време се преплита с вашето време. Най-могъщият акт на благодарност е към вас, уважаема публика и прекрасни артисти! Благодаря ви, че сте част от мисията на галерия "Резонанс"!

Изложбата на 22 март няма хомогенен характер. Селектирани са 22 артисти, от различни поколения, които работят в различни медии с различни материали: Айджан Нахидин, Венелин Божидаров, Веско Велев, Галина Станева, Деляна Димитрова, Евдокия Обущарова, Ива Генчева, Иван Генов, Иво Бистрички, Илиана Манукова, Йордан Калайков, Лаура Димитрова,  Любомир Вутов, Маргарита Жекова, Марина Вълчева, Милко Божков, Никола Певичаров, Николай Минчев, Свилен Костадинов, Стефан Лютаков, Тоню Цанев, Феникс Върбанов.

Автор:
Галерия "Резонанс"
Публикация:
23.03.2017 г. 14:53
Посетено:
837
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25334-7-godini-rezonans-na-sedmoto-nebe