Изложби

"Пътешествие в неизвестното" - изложба живопис на Ивайло Мирчев

23 март - 31 март 2017, галерия "Дебют"

"Пътешествие в неизвестното" - изложба живопис на Ивайло Мирчев


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия "Дебют"
представя

Пътешествие в неизвестното

Изложба живопис на Ивайло Мирчев

23.03. - 31.03. 2017
 
Oткриване: 23.03.2017, четвъртък, 18.00 часа
галерия "Дебют", бул. “В. Левски” 62


Проф. Ивайло Мирчев представя в галерия „Дебют“ етюди от студентските си години, както и творби, правени в през последните месеци. Тази широка амплитуда предоставя на зрителя възможност за „пътешествие в неизвестното“. Преплитайки времето, в което се живееше офлайн с настоящата реалност, авторът строи особен лабиринт, в който зрителят може и да се загуби, но във всички случаи ще си тръгне обогатен от ценностите, които авторът влага в произведенията си.

Изложбата е насочена към младите зрители от Художествената гимназия, на които им предстои да направят крачка към професионалното си израстване, но в същото време е отворена и към по-широката публика.


◊ ЗА АВТОРА

Ивайло Мирчев е роден през 1954 г. в София. Възпитаник е на Художествената гимназия, София. През 1981 г. Завършва специалност „Живопис” в ВИИИ „Н. И. Павлович” (днес НХА) в класа на проф. Светлин Русев. Син е на големия български художник Никола Мирчев. Професор в катедра „Живопис“, в НХА. Член е на СБХ от 1982 г.

Осъществил е множество самостоятелни изложби в София, Бургас, Варна, Карлово, Самоков, Севлиево и др., както и в Германия, Холандия, Швейцария, Австрия и др. От 1983 г. участва и в редица колективни изложби в България, Италия, Германия, Русия, Холандия, Швеция, Полша, Австрия, Египет, Китай, Турция, Чехия, Словакия. Художникът е лауреат на Наградата „Южна пролет” - Хасково (1986), и Голямата награда от Национална младежка изложба - София (1985), носител на Годишната национална награда за живопис „Владимир Димитров-Майстора” за 2014 година.

Негови произведения са собственост на Националната художествена галерия в София, на художествени галерии и частни колекции в България и в чужбина: колекция „Лудвиг” в Аахен (Германия), колекция „Хедер” - Вупертал, във Франкфурт на Майн, Дюселдорф, Ботроп, Виена, Стокхолм, Амстердам, Милано, Токио, Тел Авив, Базел и други.

Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
22.03.2017 г. 18:03
Посетено:
2024
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25324-pateshestvie-v-neizvestnoto-izlozhba-zhivopis-na-ivaylo-mirchev