Изложби

Фотоизложбата „Срещи с Изтока” – първа магистърска дипломна защита в АМТИИ за 2017 г.

Част от дипломния проект на пловдивския юрист Христо Крачолов

Фотоизложбата  „Срещи с Изтока” – първа магистърска дипломна защита в АМТИИ за 2017 г.


◊ ИЗЛОЖБАТА

На 17 март от 17,30 часа в Балабанова къща в Пловдив ще се открие изложба фотография “Срещи с Изтока“. Тя е част от дипломния проект на пловдивския юрист Христо Крачолов за придобиване на квалификационна степен „магистър“ по фотография в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Темата на изложбата „Срещи с Изтока” дипломантът защитава с текста към фотографиите. “Много азиатски страни, за които преди години само бяхме чували и трудно намирахме на картата, днес развиват изключително бързо своя туризъм. Удивително е да посетиш кътчета в Турция, Шри Ланка, Индокитай и Индонезия, където хората живеят без телефон и интернет, но простичко и щастливо.

Природата, хората и средата, в която те живеят и работят, в съчетание с невероятното осветление и цветове са силно фотогенични, предизвикателни. Те предлагат фантазия за фотографа, нестандартни композиционни решения, колористични варианти, всичко което бих искал да покажа в тази изложба” – казва Христо Крачолов и оставя нататък да говорят фотографиите му.

Научен ръководител на проекта е доц. д-р Никола Лаутлиев. Изложбата ще продължи до 24 март.


Автор: АМТИИ - Пловдив
16.03.2017 г. 16:12
Посетено: 543
Етикети: фотография, Пловдив, АМТИИ, изложба, дипломен проект, Христо Крачолов
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25288-fotoizlozhbata-sreshti-s-iztoka-parva-magistarska-diplomna-zashtita-v-amtii-za-2017-g