Изложби

"Confrontation" в галерия "Горгони"

Изложба на Стефан Петрунов и Добромир Иван

"Confrontation" в галерия "Горгони"


◊ ИЗЛОЖБАТА "CONFRONTATION"

Изложбата "Confrontation" събира в бутиковото пространство на галерия "Горгони" двама артисти – Стефан Петрунов и Добромир Иван и обединява техните  интересни намирания. Както обещава самото име на проекта, очакваме в обектите и платната една друга, дистанцирана гледна точка към обичайното, която тръгва от антропологията и реферира в социокултурното, политическото.

Проектът е фокусиран към употребите и съответно конверсиите на тялото в съвременността. Провокативна е ироничната гледна точка към съвременността и въобразените чрез тялото – медия метаморфози и трансформации. Те са  резултат на конфликтни, компромиси и обсесивни състояния, които често компрометират и проблематизират човешкото.

Работите на Стефан Петрунов трансгресират жанрове и стават място, където се пресичат живописта и перформативното. Платното привидно запаметява акция и се „опитва” да въвлече зрителя в нейното пространство. Подобна трансгресия може да се види и в обектите на Добромир Иван. Със своята концептуална натовареност те правят реверанс към живописта.

Изложбата ще бъде открита на 1 март от 18-20 ч. в галерия "Горгони", ул. "Сердика" 4.

Автор:
Валентина Маринова
Публикация:
23.02.2017 г. 19:47
Посетено:
954
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25165-confrontation-v-galeriya-gorgoni